Nimekad vastased näitasid tipptaset

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaallaste pikad käed blokeerisid osavalt Selveri mängijate ründelööke. Pildil üritab Kristjan Õuekallas murda blokki.
Itaallaste pikad käed blokeerisid osavalt Selveri mängijate ründelööke. Pildil üritab Kristjan Õuekallas murda blokki. Foto: Toomas Huik

Pärast CEV Cupilt väljalangemist jätkas Tallinna Selveri võrkpalliklubi eile mängudega Challenge Cupil, kui võõrustati nimekat Itaalia klubi Piacenza Copra Elio­ri. Külalised ei andnudki eile Selverile suurt võimalust ning võtsid kindla 3:0 (17:25, 18:25, 22:25) võidu.

Kui kohtumise eel mainis Selver, et geimivõit oleks kindlasti juba kordaminek, siis kõige suuremat vastupanu suudeti osutada kolmandas geimis. «Ega meil reaalselt väga võimalust ei tekkinud ja nad hoidsid initsiatiivi enda käes. Ei saaks öelda, et meil oli närv sees, kuid nad lugesid meie mängu nii hästi, et jõudsid oma pikad käed igale poole ette,» tunnustas Martti Juhkami vastaseid.

Eelkõige suutsidki Piacenza mängumehed oma kogemused maksma panna. «Kogenud meestena oli nende platsinägemine ja puude väga hea. Terve meeskond oli neil väga ühtlane,» lisas Juhkami.

Piacenza Copra Eliori ridades sai eile palliplatsil näha ka tõelist legendi Samuele Papit, kes näitas endiselt väga kõrget klassi. 39-aastane vanameister on eduka karjääri jooksul tulnud Itaalia koondise ridades kahel korral maailmameistriks ning kolmel korral Euroopa meistriks. Olümpiamängudelt on tal ette näidata kaks hõbedat ning kaks pronksmedalit. Itaalia meistriks on ta kroonitud aga kuus korda ning võrkpalli Meistrite liigast on tal kolm tiitlit.

«Ta jättis väga hea mulje. Ta ei olnud blokis küll nii võimas, kuid rünnakul lööb vajadusel kindlalt ära. Tal on kerge kont ja terav käsi ning kui lööb, siis niimoodi, et keegi ei võta ära,» sõnas Argo Meresaar.

Selveri ja Piacenza duelli võitja pääseb CEV Chal­lenge Cupi 1/16-finaali. Korduskohtumine on 13. detsembril juba Itaalias. «Kindlasti on kohti, kus võib nende vastu proovida. Täna oli enda sundimatuid vigu palju,» vaatas Meresaar lootusrikkalt korduskohtumise poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles