Londoni olümpia tekitas Suurbritannias tõelise spordibuumi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni olümpiastaadion
Londoni olümpiastaadion Foto: SCANPIX

Suvel toimunud Londoni olümpiamängud ei olnud lihtsalt mõni nädal kestev spordipidu, vaid suurvõistlusel on oma roll ka pikemas perspektiivis. Viimase uuringu kohaselt on viimase aasta jooksul tunduvalt kasvanud sportivate inimeste arv Suurbritannias.

Saareriigis on kokku 15,5 miljonit üle 16-aastast inimest, kes viimase 12 kuu jooksul on vähemalt kord nädalas sporti teinud. See on koguni 750 000 inimest rohkem kui aasta aega tagasi, kirjutab The Telegraph.

Kõige suurem harrastajate kasv on olnud rattaspordis, kus on juurde tekkinud 200 000 iganädalast spordisõpra. Lisaks on inimesed leidnud tee ka jooksmise, ujumise ja purjetamise juurde. Rattasport oli brittide jaoks üks edukaimaid alasid Londoni mängudel.

Londonile anti olümpiamängude korraldusõigus 2005. aastal ning sellel ajal oli kolm korda nädalas treenivaid inimesi riigis 6,1 miljonit. Tänaseks päevaks on see arv kerkinud enam kui miljoni võrra ning nüüd on neid koguni 7,4 miljonit.

Viimaste aastate jooksul on tublisti langenud aga kriketit harrastavate inimeste arv, kuid selle põhjuseks on ilmselt kehv ilm, mille tõttu on paljud võistlused ära jäänud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles