Tallinnas toimub maailmatasemel lauatenniseturniir

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liu Song
Liu Song Foto: ITTF
18.-19. aprillil toimub Tallinnas Tondiraba Tennisehallis 25. Alari Lindmäe Memoriaal / Butterfly Baltic Cup lauatenniseturniir, kuhu saabuvad sportlased neljalt kontinendilt.

Turniirile on oodata ka hiinlastest tippmängijaid Liu Songi ja Xu Wenliangi ning 2008. aasta EMil hõbemedali võitnud Vitali Nehvedovitsi Valgevenest.

Alari Lindmäe Memoriaal / Butterfly Baltic Cup on esimese Baltikumi turniirina lülitatud nii Maailma Lauatennise Föderatsiooni (ITTF) kui ka Euroopa Lauatenniseliidu (ETTU) kalendrisse ning meeste ja naiste üksikmängu tulemused lähevad arvesse maailmareitingu koostamisel.

«See annab tunnistust turniiri pikast traditsioonist ja kõrgest tasemest, mida loodame veelgi tõsta, et koduse lauatennisepublikuni tuua maailmatasemel sporti. Tänavusel turniiril omab koguni pea iga kolmas osalev mees- ja naismängija maailmareitingut,» ütles võistluse peakorraldaja Rein Lindmäe.

Lindmäe hinnangul võib meeste üksikmängu konkurentsi kindlalt pidada Eesti kõigi aegade tugevaimaks. Eredaim täht tänavusel turniiril on kunagine Hiina noortemeister, nüüd juba aastaid Argentiinat esindav 36-aastane vasakukäeline ründemänguvirtuoos Liu Song, kellele kuulub maailma edetabelis 71. koht.

«Vaatamata sellele, et Song valmistub nädala pärast algavaks MM-iks Yokohamas, leiab ta siiski aega tulla meile demonstreerima oma ekstraklassi,» lisas Lindmäe.

Liu Song on võistelnud kolmel olümpial, jõudnud korduvalt poolfinaalidesse Pro Tour’il ning on ka mitmekordne Ladina-Ameerika meister, samuti on ta mänginud World Tour Grand Final lõppturniiril, kuhu pääsevad vaid parimad.

Liu võit Tallinnas pole siiski kindel, sest areenile astuvad veel teinegi hiinlane, 20-aastane Poolat esindav Xu Wenliang, ning 2008. aasta võistkondlikul EM-i hõbemedali võitnud Vitali Nehvedovits.

Naiste üksikmängus üritab mullust turniirivõitu korrata Venemaa koondislane ja mitmekordne Euroopa noortemeister venelanna Polina Mihhailova. Tugevaim konkurent tundub talle olevat kaasmaalanna Zoja Novikova. Konkurentsi pakub neile ka oma kodumaal 10 parema hulka kuuluv poolatar Magdalena Sikorska. Lisaks neile võiksid medalitele pretendeerida ka Eesti meister Karin Lindmäe ja Tatjana Tsistjakova, samuti Leedu parimad naismängijad.

Turniir toimub Tondiraba Tennisehallis Lasnamäel. Sissepääs on pealtvaatajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles