MMA eliitliigas tehakse ajalugu: esimest korda tulevad puuri naised

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronda Rousey oma värske UFC vööga.
Ronda Rousey oma värske UFC vööga. Foto: SCANPIX

Sportliku vabavõitluse MMA maailma esiliiga UFC sai esimese naissoost tiitliomaniku, kes oma peab oma esimese matši UFC-s järgmise aasta veebruaris.

Märtsis Strikeforce’is kääbuskaalus (61,2 kg) tiitli võitnud ja augustis seda kaitsnud Ronda Rousey vahetas oma Strikeforce’i tiitlivöö UFC oma vastu ja seda asub ta kaitsma 23. veebruaril Anaheimis UFC 157-l Liz Carmouche’i vastu, kirjutab Yahoo.

«See tähendab minu jaoks väga palju. Tunnen, et me peame ennast kõvasti tõestama, aga teeme nii, et keegi poleks pettunud,» lubas ta. «Naised on siin selleks, et jääda ja me kavatseme seda tõestada.»

Carmouche on karjääri jooksul võitnud seitse ja kaotanud kaks matši, Rousey pole seni veel kaotusekibedust tundma pidanud, olles võitnud kõik oma kuus matši.

Algselt loodeti, et UFC esimeses naiste tiitlimatšis lähevad vastamisi Rousey ja Cristiane «Cyborg» Santos, kuid Santos pole praegu õiges kaaluklassis, küll aga lubas naine alustada kaalulangetamisega, et nende matš tulevikus toimuks.

UFC president Dana White lubas, et kui Rousey Carmouche’i alistab, läheb ta järgmisena Cyborgiga vastamisi. «Nägime juba nüüd kõvasti vaeva, et see matš aset leiaks, usun, et see on järgmisena kavas,» sõnas White.

White’i sõnul polnud praegu sugugi kerge Rouseyle vastast leida. «Olen teiega aus,» ütles White ajakirjanikele. «Inimesed ei tulnud just uksi maha murdma, soovides temaga võidelda.»

«Ma ei saa panna neid tüdrukuid endaga võitlema, aga ma austan Lizi, et ta võttis selle matši vastu,» sõnas Rousey. «Kui teised tüdrukud end lõpuks kokku võtavad ja tahavad suurel üritusel võidelda, siis nad teavad, kus mind leida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles