NHLi täht Crosby: see tööseisaku värk läheb juba naeruväärseks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sidney Crosby.
Sidney Crosby. Foto: SCANPIX

Pärast seda, kui jäähokiliiga NHLi juhtkonna ja mängijate ühenduse vahelise leppe sõlmimine neljapäeval järjekordselt läbi kukkus, paistab hooaja ärajäämine aina tõenäolisem. See on vihale ajanud mitmed tähtmängijad eesotsas Sidney Crosbyga.

«Tahan lihtsalt hokit mängida,» sõnas mängijate ühenduse esindusse kuuluv Crosby reporteritele, vihjates, et tema kõige tõenäolisem sihtkoht on Euroopa. «Kaalun kuhugi liikumist aina tõsisemalt, kuna see värk siin läheb juba naeruväärseks. Oleme omalt poolt kõik teinud, olen püüdnud olla optimistlik ja kõikidele võimalustele avatud, aga pean siiski hokit mängima ja paus on juba liiga pikaks veninud,» sõnas ta.

Mängijate viimane ettepanek, kus sooviti kindlat jah-ei vastust kolmele lepinguid puudutavale küsimusele, lükati jäigalt tagasi. «Mul pole mingit põhjust ega kavatsust praegu mängijate ühendusega kontakti otsida,» sõnas NHLi asekomissar Bill Daly APle. «Mul pole uusi ideid. Võib-olla neil on. Kuulaksime hea meelega.»

Hetkeseisuga on mängud ära jäetud 14. detsembrini, kuid on selge, et see tähtaeg pikeneb veelgi. NHLi komissari Gary Bettmani sõnul annab ta hooaja toimumiseks loa vaid siis, kui kõik meeskonnad mängivad vähemalt 48 kohtumist. Just nii pikk oli 1995. aasta hooaeg, mis algas samuti tööseisakuga. Viimati jäi palgavaidluste tõttu ära 2004-05 hooaeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles