Vancouveri olümpia üllatusvõitja lõpetas karjääri

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa teatenelik koosseisus Alexis Boeuf (vasakult), Martin Fourcade, Vincent Jay ja Jean Guillaume Beatrix tähistavad teatesõidus saadud 2. kohta. See võistlus jäi Jay karjääri viimaseks.
Prantsusmaa teatenelik koosseisus Alexis Boeuf (vasakult), Martin Fourcade, Vincent Jay ja Jean Guillaume Beatrix tähistavad teatesõidus saadud 2. kohta. See võistlus jäi Jay karjääri viimaseks. Foto: SCANPIX

2010. aasta Vancouveri olümpial kõiki üllatanud ja sprindis kuldmedali võitnud Prantsusmaa laskesuusataja Vincent Jay otsustas 27-aastaselt oma karjääri lõpetada.

Jay võitis Vancouveris rasketes oludes peetud sprindi ja lisas oma auhinnakappi ka jälitussõidus saadud pronksmedali, pärast olümpiat pole ta aga enam suutnud sama taset näidata. MK-sarjas on ta medalivõitude järel vaid korra jõudnud esikümnesse, lõpetades mullu Hochfilzeni etapil sprindi üheksandana. Alanud hooajal jäi tema parimaks tulemuseks reedel samuti Hochfilzenis sprindis saadud 39. koht.

Oma viimase stardi MK-sarjas tegi Jay eile, saades Prantsusmaa teateneliku koosseisus Hochfilzenis 2. koha, avavahetust sõitnud Jay läbis mõlemad lasketiirud eksimusteta.

«See on täiuslik, et lahkun tippspordist teatesõidu 2. kohaga ja puhta laskmisega,» rõõmustas Jay. «Tahtsin sellepärast teatesõiduga lõpetada, et tahtsin koos sõpradega oma viimast võistlust veeta. See oli täiuslik lõpp.»

Prantsusmaa koondise esinumbril, mullu MK-sarja võitnud ja ka tänavu kahe etapi järel liidrisärki kandval Martin Fourcade’il jagus tiimikaaslase kohta vaid kiidusõnu. «Ta oli meie koondises tähtis mees. Vincent oli poodiumil, kui sain oma esimese MK-etapi võidu,» meenutas ta. «Paljud on rääkinud olümpiamängude sprindist, aga keegi ei tohiks kahelda, et ta oli tol päeval Vancouveris parim mees, sest ta tõestas end ka jälitusssõidus, võites pronksi. Jääme teda kindlasti igatsema.»

Jay on lühikese aja jooksul juba teine tipplaskesuusataja, kes loobumisest teatanud – pärast hooaja avaetappi Östersundis teatas kolmekordne olümpiavõitja sakslane Michael Greis, et otsustas tippspordiga lõpparve teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles