Sambia vaidlustab Messi imelise rekordi, kuna nende ründaja lõi 107 väravat

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi väravat tähistamas.
Lionel Messi väravat tähistamas. Foto: SCANPIX

FC Barcelona ja Argentina jalgpallimeeskonna ründetäht Lionel Messi kirjutas nädalavahetusel ennast rekorditeraamatusse, kuid nüüd on Sambia Jalgpalli Liit selle vaidlustanud.

Messi on käimasoleval kalendriaastal löönud kokku 86 väravat ja see on absoluutne tippmark. Eelmine rekord kuulus Saksamaa koondise ja Müncheni Bayerni ründajale Gerd Müllerile, kes suutis 1972. aastal lüüa 85 väravat, kirjutab Eurosport.

Sambia Jalgpalli Liit väidab, et sel samal mälestusväärsel 1972. aastal lõi Kitwe Unitedi mängumees Godfrey «Ucar» Chitalu koguni 107 väravat. Samas ei ole Chitalut seni väljaspool oma kodumaad selle saavutuse eest tunnustust saanud ja nüüd loodetakse asja muuta.

«Meil on see rekord, mida on Sambias tunnustatud, kuid seni ei ole see rahvusvahelist tunnustust saanud,» teatas Sambia Jalgpalli Liit. «Oleme kokku pannud tiimi, kas hakkab üle vaatama kõiki (Chitalu) väravaid ning seejärel saadetakse tulemused Aafrika Jalgpalli Liitu ja Rahvusvahelisse Jalgpalli Liitu. Kui kõik teavad Messi rekordit ja Mülleri rekordit, siis tegelik rekordiomanik on hoopis Godfrey Chitalu.»

Pärast säravat karjääri sai Chitalust Sambia koondise peatreener ning ta sai ka Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA poolt autasu. 1993. aastal sai ta aga traagiliselt surma, kui Sambia koondise lennuk alla kukkus.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles