Aare Halliko vilistab homme esimese eestlasena Euroliiga mängu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpallikohtunik Aare Halliko (paremal) vilistab esimese eestlasena Euroliiga mängu.
Korvpallikohtunik Aare Halliko (paremal) vilistab esimese eestlasena Euroliiga mängu. Foto: Arvet Mägi

Eesti Korvpalliliidu kohtunike koolitusjuht ja FIBA kategooria vilemees Aare Halliko teeb neljapäeval Eesti korvpalliajalugu, kui pääseb esimese eestlasena vilistama Euroopa tugevaima korvpalliliiga ehk Euroliiga põnevusmängu Real Madriid ja Union Olimpia.

«Olen seda võimalust ammu oodanud ning selle poole sammhaaval liikunud,» ütles Aare Halliko basket.ee-le. «Usun et see on heaks tunnustuseks kogu Eesti korvpallile, mis viimasel ajal teeb väikseid kuid olulisi edusamme nii meeste, naiste, noorte kui kohtunike arengus,» lisas Halliko.

38-aastane vilemees on korvpallikohtunikuna tegutsenud juba 20 aastat ja vilistanud selle aja jooksul nii kahtedel naiste Euroopa meistrivõistluste finaalturniiridel, Euroopa tugevuselt teise korvpalliliiga EuroCup, FIBA Eurochallenge Final Fouri, naiste Euroliiga, VTB Ühisliiga kui ka erinevate vanuseklasside noorte finaalturniiride kohtumisi.

Eesti korvpallikohtunikest on lisaks temale rahvusvahelisel tasandil tegevad veel ka Tanel Suslov, Timo Suslov ja Mart Uuehendrik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles