Video: Northug läheb Tour de Skile isikliku tuuribussiga nagu Madonna

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: SCANPIX

Norra suusaäss Petter Northug tahab teha sel aastal kõik võimaliku, et lõpuks teenida esikoht Tour de Ski üldarvestuses. Seetõttu kasutab norralane sel aastal isiklikku tuuribussi.

Bussis on Northugil olemas kõik vajalik ning nii saab ta etappide vahepeal maksimaalselt puhkamisele keskenduda ning tal ei ole vaja teiste suusatajate kombel istuda kitsas autos või mikrobussis. Lisaks on bussis olemas ka massaažiruum, köök ja magamiskohad kaheksale inimesele, kirjutab NRK.

«AC/DC käis tuuribussiga Euroopas. Paljud suured artistid on kasutanud sellist tüüpi bussi ning ka Madonna on seda teinud,» rääkis Northug.

Ükski suusataja ei ole varem isikliku bussiga Tour de Skil käinud ning ka Northug hoidis seda pikka aega saladuses. Tänavune Tour de Ski algab 29. detsembril ning kestab 6. jaanuarini. Tänavu läbib võistlus Oberhofi, Val Müstairi, Toblachit ja Val di Fiemmet.

Seni on Northug lõpetanud Tour de Ski kolmel korral üldarvestuses teise kohaga (2008/09, 2009/10, 2010/11) ning korra on ta lõpetanud ka kolmandana (2011/12).

Vaata videot Northugi tuuribussist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles