Kunagine Euroopa üks parimaid ründajaid tuleb Nõmme Kaljusse?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari Litmanen
Jari Litmanen Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallimeister Nõmme Kalju otsib alanud testiperioodil meeskonda tugevdusi nii kodumaalt kui ka piiri tagant, kõigi asjaolude kokkulangemisel õnnestub ehk aga oma konksu otsa püüda eriti särav kala – mullu HJKs mänginud Soome legend Jari Litmanen.

Kui 41-aastane soomlane peaks tõepoolest Kaljuga liituma, oleks tegu ülekaalukalt suurima tähega, kes koduliigat kaunistanud – Ajaxis, Liverpoolis ja Barcelonas mänginud «Litti» tuli 1995. aastal Ajaxiga ka Meistrite liiga võitjaks. Kalju spordidirektori Sergei Terehhovi sõnul on otsus puhtalt Litmaneni teha. «Ta on täiesti enda elu peremees ning otsustab ise, kas, mis, kuidas ja millal. Praegu võttis ta perega kolmenädalase puhkuse ja otsustab siis,» sõnas Terehhov. «Meie uksed on talle lahti – kui ta uue aasta alguses naaseb, on ta Kalju treeningutele oodatud.»

Litmaneni võimalikule osalemisele uuel hooajal Eesti meistrivõistlustel Nõmme Kalju ridades annab veelgi hoogu juurde Soome vutieksperdi Timo Innaneni värske kommentaar. «Minu teada on praegu kõige tõenäolisem see, et Litmanen jätkab karjääri Eestis, Nõmme Kaljus,» vahendas eilne Urheilulehti Innaneni sõnu.

Kalju viimase hooaja võtmemängijatest on seni lahtine Hidetoshi Wakui saatus. «Tema leping lõppes ja tegime talle uue pakkumise, mis on senisest parem,» sõnas Terehhov. «Aga ta läks praegu kodumaale Jaapanisse akusid laadima, lisaks pole ta oma perekonda väga kaua näinud. Hetkeseisuga ootame teda jaanuaris tagasi.»

Nõmme klubi trennides osaleb ka koondislane Sander Puri, kelle esimene siht on siiski välisklubi leidmine. «Samas rääkisime temaga ja sain aru, et ükskõik kuhu ei taha ta ka minna,» märkis Terehhov. «Meid ootab suvel ees Meistrite liiga, see kaalub nii mõnegi muu pakkumise üles.»

Praegu viibib Kaljus testimisel kolm välismaalast – Bosnia ja Hertsegoviina noortekoondise poolkaitsja Adis Hadžanovic ning ründajad Peter Oladotun Nigeeriast ja Usami Kosuke Jaapanist. «Nemad jäävad siia esialgu kuni jõuludeni, enne jõule tuleb aga veel mehi juurde – mõned Eestist ja kolm välismaalt,» tutvustas Terehhov plaane, soovimata siiski veel uute mängijate nimesid avalikustada. «Kui me aga neist varem ei loobu, näeb neid kindlasti ka aastalõputurniiril,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles