Inglise liigas tahetakse lokkava rassismi tõttu reegleid muuta

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Queens Park Rangersi kaitsja Anton Ferdinand (vasakul) keeldub Londoni Chelsea kaitsja John Terryga kätt surumast.
Queens Park Rangersi kaitsja Anton Ferdinand (vasakul) keeldub Londoni Chelsea kaitsja John Terryga kätt surumast. Foto: SCANPIX

Inglismaa Jalgpalliliit tahab sisse viia muudatuse, mis võimaldaks rassistlike solvangute tegemise eest mängijatele minimaalselt viie mängu pikkuse võistluskeelu määrata.

Jalgpalliliidu ideega on nõus ka mängijate ühendus, teatab BBC. «Tahame, et probleemiga tõsiselt tegeletakse ja oleme sellise reegli poolt,» lausus mängijate ühenduse juht Gordon Taylor.

Uus reegel on ajendatud liigas lokkavast rassismiprobleemist. Septembris Jalgpalliliidu poolt süüdi mõistetud Londoni Chelsea kapten John Terry sai QPRi palluri Anton Ferdinandi suhtes rassistlike solvangute tegemise eest vaid nelja mängu pikkuse keelu. Liverpooli jalgpallur Luis Suarez sai samal põhjusel (solvas Manchester Unitedi mängijat Patrice Evra´d) aga kaheksamängulise keelu.

Lisaks tahetakse kõikidele välismängijatele hakata korraldama kohaliku kultuuriloo tunde, mis aitaks liigas pallivatel võõrleegionäridel kohalikku kultuuri paremini mõista ja seeläbi loodetakse vältida Suarezi ja Evra skandaali kordumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles