Corinthians alistas Chelsea ja kerkis taas maailma parimaks klubiks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Paulo Guerrero (keskel) värav tõi Corinthiansile klubide MM-tiitli.
Jose Paulo Guerrero (keskel) värav tõi Corinthiansile klubide MM-tiitli. Foto: SCANPIX

Lõuna-Ameerika meister Corinthians alistas jalgpalliklubide maailmameistrivõistluste finaalis 1:0 Londoni Chelsea ja krooniti teistkordselt maailma parimaks klubiks.

Mängu ainsa värava lõi pärast Chelsea väravavahi Petr Cechi ja kaitsjate vahelist segadust 69. minutil Peruu ründaja Jose Paolo Guerrero. Chelsea lõpetas mängu kümnekesi, sest 90. minutil saadeti punase kaardiga platsilt minema keskkaitsja Gary Cahill. Minut hiljem saatis Fernando Torres küll palli Corinthiansi väravasse, kuid tegi seda selgest suluseisust. Brasiillased peavad võidu eest tänama ka oma väravavahti Cassiot, kes tegi mängu jooksul mitu suurepärast tõrjet.

Brasiillaste Corinthiansist sai Barcelona kõrval teine klubi, kes on suutnud klubide MMi võita kahel korral - 2000. aastal alistati turniiri esimeses finaalis kodumaine konkurent Vasco da Gama.

Pronksikohtumises alistas Mehhiko klubi Monterrey 2:0 Aafrika meistri Al Ahly. Monterrey väravad lõid Jesus Manuel Corona ja Cesar Delgado.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles