Venemaa laskesuusatreener: Pichler on teinud tüdrukutest laibad

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wolfgang Pichler.
Wolfgang Pichler. Foto: Nordic Focus

Venemaa laskesuusataja Svetlana Sleptsova isiklik treener Valeri Zahharov tegi pihuks ja põrmuks riigi koondise peatreeneri Wolfgang Pichleri, kes on tema hinnangul ainuisikuliselt naiskonna halvas vormis süüdi.

«Näen põrumises vaid üht põhjust ja selleks on Wolfgang Pichleri poolt kasutatavad treeningmeetodid. Tulemused on seda arvestades juba loogilised,» teatas Zahharov Moskovski Komsomoletsile antud intervjuus. «Eelmisel aastal sai Svetlana korra 72. koha, kuid nüüd püstitas negatiivse rekordi – 83. koht. Tõepooles hea edasiminek kogenud treeneri käe all,» ironiseeris Zahharov pärast hoolealuse sõitu Pokljuka MK-etapil.

Zahharovi sõnul pole tal enam Sleptsova treenimisel mingit sõnaõigust. «Pichlerit on võimatu mõjutada. Mees teeb, mida ise tahab. Andsin talle üle neli naist – Uljana Denissova, Jevgenia Sedova, Svetlana Sleptsova ja Jekaterina Šumilova. Pärast hooaja ettevalmistust olid nad, vabandage väga, lihtsalt laibad. Sedoval ja Sleptsoval oli põlvevigastus, Denissova suutis vaevu käia,» teatas Zahharov.

Treeneri sõnul muretseb ta eelkõige Sotši olümpiamängude pärast. «Mida on tehtud nende tüdrukutega, kes olid veel eelmisel talvel olümpialootused ja said esikümnekohti? Tahaksin Pichlerilt küsida, kuidas ta seletab seda, et nüüd ei mahu venelannad enam isegi alati 30 parema sekka?» küsis Zahharov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles