Jaanson tagasi, hooaja plaanid osaliselt paigas

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Jaanson.
Tatjana Jaanson. Foto: PP

Eile kogunenud Eesti Sõudeliidu juhatus otsustas pakkuda vahepeal tippspordi juurest eemal olnud Tatjana Jaansonile (pildil) uuesti võimalust asuda koondise tasemel treeneriks.

Tänavu edukas neljapaadis istunud Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä on juba mõnda aega harjutanud Jaansoni näpunäidete järgi. Samal ajal on Kaspar Taimsoo ja Allar Raja jätkanud Mati Killingu juhendamisel.

«Tatjana Jaansonile tehti alaliidu poolt ettepanek ja pakuti talle stipendiumi koondise treenerina töötamiseks,» rääkis sõudeliidu peasekretär Jaan Tults eile juhatuses tehtud otsusest. «Ta on juba mõnda aega teinud Endreksoni ja Jämsäga trenni ja seadnud tulevikuplaane.»

«Jaansonile stipendiumi pakkumine ei mõjuta kuidagi Mati Killingu olukorda. Meie eliitsõudjatega töötab nüüd kaks treenerit. Ega see ei olnudki hea, et tänavu jäi kõik ühe inimese õlgadele,» lisas Tults.

Kui praegu treenivad Londoni olümpiamängudel neljanda koha saavutanud ja septembris Euroopa meistriks tulnud neljapaadi liikmed kahes grupis, siis eile tehti otsuseid ka tulevat hooaega silmas pidades. Võrreldes tavapärasega on järgmise aasta kalender ka mõnevõrra erinev ning nii võisteldakse enne EMil ja alles seejärel on kavas MM.

«Meil oli pikk arutelu, kuidas tuleks koondist komplekteerida. Otsustasime, et Euroo­pa meistrivõistlustel sõidavad Taimsoo ja Raja kahepaadil ning Endreksoni ja Jämsä duelli võitja istub EMil ühepaati,» täpsustas Tults. «Seejärel istume maha, analüüsime tulemusi ja otsustame, millise koosseisuga minna MMile. Välja tuleb panna selline paatkond, millega on võimalik heidelda kõrgete kohtade eest.»

Seega on võimalik, et Lõuna-Koreas toimuval MMil võivad meie neli hetke parimat sõudjat taas ühte paati istuda? «Eks ole esmalt näha, kuidas mehed EMil sõidavad. Siiski tuleb tõdeda, et need neli meest on siiamaani teistest üle,» märkis alaliidu peasekretär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles