Maradona asub Iraagi koondist järgmisele MMile viima

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diego Maradona.
Diego Maradona. Foto: SCANPIX

Argentina jalgpallilegend Diego Maradona on lähedal sellele, et asuda Iraagi koondise peatreeneriks.

Hetkel töötab Maradona konsultandina Araabia Ühendemiraatide klubis Al Wasl, kus ta pidas kuni juulikuuni peatreeneri ametit. Samas lubab leping tal sealt soovi korral päevapealt lahkuda.

«Diego on väga elevil ja helistab meile iga päev. Ta ei taha Iraaki lihtsalt kuueks kuuks treenima tulla, vaid soovib nendega pikemalt töötada,» lausus Hernan Tofoni, kes tegeleb läbirääkimiste vahendamisega. «Töö tõmbab teda seetõttu, et esiteks on tegemist hea väljakutsega ja teiseks on tema eelkäijaks Zico,» lisas Tofoni.

Iraagi jalgpalliliit otsis ise Maradonaga kontakti, kuna soovis koondise eesotsas näha just argentiinlasest treenerit. Maradona peamine eesmärk on viia Iraak 2014. aastal Brasiilias toimuvale MMile. Seni on Iraak ajaloo jooksul mänginud vaid ühel finaalturniiril – 1986. aastal osaleti Mehhikos, kus Maradona viis mängijana Argentina koondise teise maailmameistritiitlini.

Hetkel hoitakse Aasia valiktsoonis B-grupis viie punktiga kolmandat kohta. Kindel liider on viiest mängust 13 punkti kogunud Jaapan, Iraagiga võrdselt viis punkti on ka Austraalial ja Omaanil. Austraallastel on seejuures konkurentidega võrreldes üks mäng varuks. Grupi viimane on nelja punktiga Jordaania. Alagrupi kaks paremat pääsevad otse MMile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles