Hokikaristus Eesti moodi: maksa ja mängukeeld tühistatakse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiking Spordi ja Panter/Purikate mäng.
Viiking Spordi ja Panter/Purikate mäng. Foto: Martin Kalmus

9. detsembril peetud Eesti jäähokimeistrivõistluste kohtumises Viiking Spordi ja Panter/Purikate vahel leidis aset intsident, kus sai tõsiselt viga Panter/Purikate mängija Paul Sillandi. Nüüd avaldas jäähokiliidu distsiplinaarkomisjonantud asjas otsuse.

Kohtumise teise kolmandiku ajal sõitis Viiking Spordi kaitsemängija Sergei Sokolov jalust maha Paul Sillandi, kelle jaoks jäigi mäng pooleli. Jäält saadeti kohtumise lõpuni ära ka Sokolov. Mängult kiirabiga haiglasse viidud Sillandil tuvastati seal aga jalaluumurd.

«Mänguolukorras ei esinenud erilist jõhkrust, kuid ometi oli tegemist määrusterikkumisega, mille vastavalt IIHF:i võistlusmäärustiku punkti 539kukutamine järgi kohtunik määras karistuse. Määrustik näeb ette, et kui kohtunik on fikseerinud kukutamise ning olukorraga kaasneb vigastus, siis mängus tuleb anda 5 +20 minuti või 25 minuti karistus. Lisakaristused määrab distsiplinaarkomisjon.

Distsiplinaarkomisjon arutas läbi olukorra, vaatas üle videosalvestuse olukorrast ja tutvus SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla meditsiinidokumentidega ning jõudis järeldusele, et olukorras põhjustas Sokolov Sillandile vigastuse, mille tõttu on viimase sel hooajal liigas osalemine liigas ülimalt ebatõenäoline. Olukorra tõsidust ning Škoda jäähoki meistriliiga analoogsete olukordade lahendeid arvestades võttis komisjon vastu otsuse karistada Sergei Sokolovi lisakaristusega – neljast (4) kohtumisest eemaldamisega,» kirjeldas komisjon juhtunut ja karistust.

Samas tehti käigu pealt reeglitesse ka muudatus, mille järgi Sokolovil on võimalus mängukeelust pääseda. «Komisjonile tehti ettepanek alternatiivse karistusena seada sisse rahatrahv olukordades, kus puudub vastasmängija suunas sihitud vägivald, kuid ometi kaasneb vigastus. Ning trahvi suuruseks oleks sellistel juhtudel viissada (500.-) Eurot ühe mängu eest. Käesolev raha kantakse EJHL arvele. EJHL omakorda edastab selle kannatanule.»

Otsus oli seega järgmine: «Määrata Sergei Sokolovile karistusena neljaks järgmiseks (4) kohtumiseks mängukeeld. Mängukeeld rakendub kohtumisest S26 Tallinna HC Panter Purikad – Tallinna Viiking Sport (23.12.2012) ja hõlmab järgnevaid Škoda jäähoki meistriliiga põhihooaja ning play-off mänge.
Alternatiiv: Viiking Spordi meeskond tasub kaks tuhat (2000.-) Eurot EJHL arvele enne oma järgmist kohtumist (S26) Škoda jäähoki meistriliigas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles