Olümpiavõitja aitas oma poja ilmale

, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luke Campbell
Luke Campbell Foto: SCANPIX

Londoni olümpiamängudel sulgkaalus (-56 kg) kuldmedali võitnud Suurbritannia poksija Luke Campbell pidi kiiresti tegutsema, kui tema kihlatul Lynsey Kraanenil algas sünnitustegevus ning lapsel oli siia ilma jõudmisega nii kiire, et ta sündis enne kiirabi saabumist.

Modellina leiba teeniv 26-aastane Lynsey ärkas ühel hommikul kõhuvaluga ning mõistis peagi, et laps hakkab tähtajast varem ilmale tulema, vahendab The Sun.

«Ma polnud enne olümpiafinaali üldse närvis, aga kui mõistsime, et laps hakkab sündima ja ämmaemandat ega kedagi teist meditsiiniliste teadmistega meil abis pole, hakkas küll hirm,» tunnistas 25-aastane Campbell. «Aga Lynsey oli erakordselt tubli, ta sai ilma valuvaigistiteta nii hästi hakkama. Olen poksiringis paar päris korralikku obadust saanud, aga sünnitusega ei anna seda võrreldagi. Mul on hea meel, et kõik on terved.»

Olukorra tegi mõnevõrra lihtsamaks see, et paaril oli nagunii kodusünnitus plaanis ja seetõttu oli neil juba koju vajaminevaid asju varutud, nagu näiteks täispuhutav bassein. «Kuid ma mõistsin üsna kiiresti, et mul pole aega basseini täis puhuda ega seda veega täita,» nentis Campbell. «Seetõttu asetasin selle lihtsalt põrandale, panin mati sinna peale, Lynsey viskas pikali ja hakkas suruma.»

Õnneks ei pidanud Campbell päris üksi hakkama saama – Kraaneni vanemad elavad samal tänaval ning naise isa Charlie tormas appi.

«Nabanöör oli poisil ümber kaela, aga Charlie suutis selle sealt lahti harutada ja ma tõmbasin ta välja. Kui ta lõpuks nutma hakkas, oli see suur kergendus, teadsin, et temaga on kõik hästi,» rõõmustas Campbell. «Mässisin ta käteräti sisse ja alles siis jõudis kiirabi kohale.»

Värskele ilmakodanikule pandi nimeks Lincoln, lisaks kasvab peres kaheaastane Leo, kelle sündimise ajal oli Campbell treeningulaagris. «Hea meelega jääksin ka järgmisest sünnitusest kõrvale,» naljatles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles