Sõber: nii toredaid poisse pole mul olnud tükil ajal

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber.
Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Korvpalli Eesti karikavõitjaks kroonitud Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber oli saavutuse üle silmnähtavalt uhke. «Nii toredaid poisse pole mul olnud tükil ajal,» kiitis ta hoolealuseid pärast 81:64 võitu Rapla TYCO üle. «Meeskond hoidis hästi kokku, isegi siis, kui mõned asjad ebaõnnestusid, toetati üksteist. Asi pole ainult kuues põhimehes, ka need ülejäänud neli poissi lävivad teistega väga hästi.»

Kohtumise alguses oli Tarva mäng rabe, ent teise veerandaja lõpus saadi Rapla vastu kümnepunktiline edu sisse ning seda enam käest ei antud. «Vibra oli alguses peal, kohe päris kõva vibra…» tunnistas Sõber. «Oli näha, et eilne mäng püsis veel jalgades, lisas rõhus võidukohustus. Selle kõige juures oli ju veel vaja mängida ka.»

Kuni viimase minutini vaid kuue mehega mänginud Tarva suurimaks korvikütiks kerkis Maris Laksa 18 punktiga. Lätlane valiti ka finaali kasulikumaks mängijaks. Juris Umbraško, Reimo Tamm ja Brandis Raley-Ross lisasid kõik võrdselt 17 silma. Kaido Saksa arvele jäi 9 ja Renato Lindmetsa kontole 3 punkti.

«Tarva kuus meest on ikka tõesti väga head mängijad,» tunnistas Rapla peatreener Indrek Ruut. «Ükskõik, mida nende vastu välja mõtled, ikka kusagilt käriseb. Kui nad tervetena püsivad, peaksid kõik meeskonnad püüdma hooaja lõpus neid vältida nii kaua kui võimalik.»

Samas ei kavatse Tarvas nii nappide jõududega jätkata, vaid plaanib tuua korvi alla veel ühe mängumehe. «Postkast on pakkumisi täis, jaanuari alguses toome mehe ära,» kinnitas Sõber ja lisas, et pärast karikavõitu ei jää muud üle, kui sihtida kevadel ka meistritiitlit. Samas tehti juba karikavõidugagi klubi ajalugu – nii vägevat trofeed pole nad varem võitnud. «See oli mulle endalegi alles esimene karikavõit,» märkis ta.

Nukrutsemiseks ei näinud põhjust ka Ruut. «Olen poistega rahul, kuid tunnen, et andsime ise liiga palju vastasele kätte,» lausus ta. «Võimalik, et seda saab kirjutada nooruse arvele, kuid teise veerandaja lõpu murdehetkedel tahtsime ise liiga kiiresti korve tagasi teha. Tegelikult oleks pidanud rahulikumalt mängima.»

Karikavõistluste hõbemedal oli ka Rapla jaoks ajalooline ning selline kogemus tuli noortele mängumeestele kasuks. «Mullu olime esimest korda poolfinaalis, tänavu saime esimest korda finaali tiitli peale mängima. Varasemast on selline kogemus vaid Andre Pärnal ja täna jäi ilmselt mitmel mehel õige mäng närvide taha.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles