Hunt – müstiline mees Eestist

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt aitas SMU finaalimängus kindlale võidule ja valiti ka Hawaii Bowli parimaks mängijaks.
Margus Hunt aitas SMU finaalimängus kindlale võidule ja valiti ka Hawaii Bowli parimaks mängijaks. Foto: Erakogu

Margus Hunt juhtis SMU võistkonna Hawaii Bowli võitjaks ja valiti finaalkohtumise parimaks mängijaks.

USAs armastatakse ameerika jalgpalli ja seetõttu pakuvad sel alal tegusid tegevad mehed ka kõvasti kõneainet. 24. detsembril osales Margus Hunt viimases kohtumises Southern Methodist University meeskonnas ning vedas tiimi Hawaii Bowli tiitlimatšis 43:10 võidule favoriidi Fresno State University üle.

Honolulus 30 000 pealtvaataja ees peetud kohtumises kerkis peakangelaseks just eestlane. Hunt murdis kohtumise jooksul kolmel korral maha vastaste mängujuhi, kahel korral järgnesid sellele punktid väravalöökidest ning korra tõmbas ta mängujuhi maha vastaste väravaalas, millega teenis meeskonnale kohe kaks punkti. Esimese poolaja lõpus hoidis Hunt ära veel Fresno meeskonna touchdown’i. Seejärel asusid vastased eestlast takistama juba mitmekesi.

Kõik see kokku viis niikaugele, et üks SMU säravamaid mängumehi valiti ka finaali parimaks. Ühtlasi tõi see kaasa ka USA portaalide kiidusõnad Hundi aadressil. Nii on teda isegi võrreldud Vana-Kreekas elanud inimestega, kes olid ühtaegu suurepärases füüsilises vormis ja haritud. Magistritöö kaitsmiseks valmistuva Hundi juures hämmastab ameeriklasi veel see, et ta mängib kõige muu juures veel klaverit. Lisaks on teda hea mänguoskuse tõttu USA meedias ristitud nii «Eesti timukaks» kui ka «friigiks».

Võimalused kasvasid

«Me teadsime juba ammu, et tegemist on esmaspäevaõhtuse mänguga. See oli ainus jalgpallimäng terves riigis ning tahtsime kõigile näidata, mida me oskame,» rääkis Hunt pärast Hawaiil toimunud matši Boston Globe’ile. «Minu jaoks on tegu just selle kohaga, kust kõik alguse sai (Hunt mängis ka oma esimesel USA aastal SMUga Hawaii Bowlil). Oli väga hea lõpetada siin.»

Eduka finaalmänguga suutis Hunt taas tõsta oma aktsiaid järgmise aasta NFLi (ameerika jalgpalli profiliiga) draft’i silmas pidades. Kui eelmise hooaja lõpus räägiti eestlasest kui potentsiaalsest esimese ringi valikust, siis pärast sügisest ebastabiilset esinemist langes ta ennustustes teise või kolmanda ringi kandidaadiks. Nüüd on tema aktsiad aga taas tõusuteel.

Ees ootab Senior Bowl

Mitmes portaalis räägitakse Hundi tugevustest ja nõrkustest. Eestlase eelisteks peetakse eelkõige head kiirust, tohutut jõudu, suurt kasvu ja arenguruumi ning seda, et teda peab tihti valvama mitu meest. Miinuste poole peal mainitakse aga ebastabiilsust, statistiliselt kehvasti lõppenud hooaega ning rabedust. Ka eestlane on ise tunnistanud, et mängu suhtes tuleb tekitada loomulik instinkt.

Hundi edu ameerika jalgpallis pakub seda rohkem kõneainet, et 2006. aastal kettaheites ja kuulitõukes juunioride maailmameistriks tulnud eestlane hakkas praeguse alaga tegelema alles neli aastat tagasi. Samas sai kohe alguses selgeks, et sellest võib tulla midagi suurt.

«Enne esimest kokkupuudet alaga oli minu jaoks ainuke küsimus, kas ta on selle ala jaoks piisavalt sitke. Esimesel korral seadsime talle üles lõksu ning tegime talle ka päris haiget, kuid ta tahtis edasi võidelda. Seejärel mõtlesin, et temast võib saada korralik mängija. Tema mängijakarjääri parimad päevad on veel ees,» meenutas SMU võistkonna peatreener June Jones.

«Ma ei teadnud, mida oodata, ja treener lasi mulle tõepoolest veidi haiget teha. Pärast treeningut riietusruumi minnes mõtlesin aga, et see on lõbus mäng,» lisas Hunt.

SMU ridades on Hundi mängud mängitud ja järgmisel korral jookseb ta väljakule 26. jaanuaril toimuval Senior Bowlil, kuhu on kutsutud vaid ülikoolide parimad ja mida tuleb jälgima enam kui 800 NFLi klubidega seotud inimest.

Üks Eesti spordi järgmise aasta oodatumaid hetki leiab aset aprillis, kui 25.–27. aprillini toimub New Yorgis NFLi draft ning eestlane pääseb ülima suure tõenäosusega maailma populaarseimasse liigasse (NFLi keskmine pealtvaatajate arv 65 000 on maailma suurim).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles