Legendaarne Figo: minu ajal oli keerulisem võita maailma parima nimetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luis Figo ja abikaasa Helen Svedin
Luis Figo ja abikaasa Helen Svedin Foto: Reuters

2000. aastal maailma parimaks jalgpalluriks valitud portugallane Figo arvab, et tema karjääriaastatel oli auhinda keerulisem võita.

«See oli individuaalselt minu karjääri üks erilisim hetk, kuna vähestele mängijatele on selline au osaks saanud,» meenutab Figo. «Sel ajal oli auhinda võita ka keerulisem, kuna võimalikke võitjaid oli palju. Tänapäeval on vaid neli-viis suurt favoriiti.»

Lisaks avaldas karjääri jooksul nii FC Barcelonas kui ka Madridi Realis pallinud Figo, et kaasmaalane Cristiano Ronaldo oleks tänavustel valimistel sobilik võitjakandidaat.

«Ma ei näe, miks ta ei peaks seda võitma. Ta on üks favoriite iga individuaalse auhinna jagamisel. Eriti sel aastal, kuna minu meelest tegi ta hea hooaja nii Hispaania liigas kui ka Euroopa meistrivõistlustel,» märgib Figo. «Samas on võitjad raske ennustada, kuna valijatering on lai.»

FIFA aasta jalgpalluri valimisel on lisaks Reali Ronaldole sõelale jäänud veel Barcelona Lionel Messi ja Andres Iniesta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles