Kunagine Inglismaa meisterklubi vallandas peatreeneri 57 päeva järel

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henning Berg.
Henning Berg. Foto: SCANPIX

Kunagine Inglismaa meisterklubi Blackburn Rovers, mis langes mullu esiliigasse, vallandas peatreeneri Henning Bergi, kes jõudis ametis olla vaid 57 päeva.

Selle aja jooksul pidas Blackburn kümme mängu ja võitis neist vaid ühe. Septembris Steve Keani asemel ametisse asunud Berg võttis meeskonna üle hetkel, kui tabelis oldi kolmandal kohal. Nüüd on Blackburn aga kukkunud 17. positsioonile.

Bergi ametisse nimetamine oli algusest peale kummaline, kuna aasta tagasi teatas norralane, et Blackburni omanike käe all töötamine oleks hullumeelsus ja seda ametit ei võtaks vastu ükski tõsiseltvõetav peatreener. Paari nädala eest peetud klubi jõulupeol tormas Berg aga saalist välja ja lahkus peolt, kuna pärast lavale kutsumist lasi õhtujuht tal paruka pähe tõmmata ja Michael Jacksoni stiilis tantsida. Treeneri hilisemal hinnangul üriti teda mängijate ja klubi personali ees avalikult lolliks teha.

Lisaks Bergile lahkuvad ametist ka abitreenerid Eric Black ja Ian Brunskill ning väravavahtide juhendaja Bobby Mimms. Pärast seda, kui Blackburn läks 2010. aastal India kanaärimeeste omandusse, on klubi teinud tõelist vähikäiku. Ehkki uued omanikud kuulutasid välja nelja-aastase tegevuskava, mille lõpetuseks plaaniti jõuda Meistrite liigasse, langeti mullu 11 kõrgliigas veedetud järjestikuse hooaja järel hoopis esiliigasse ja nüüd ollakse ka seal püsimajäämist tagavast piirist vaid seitsme punkti kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles