IndyCarist lahkuv Barrichello jätkab karjääri kodumaal

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rubens Barrichello.
Rubens Barrichello. Foto: SCANPIX

Endine vormel-1 sõitja Rubens Barrichello teatas, et lahkub Põhja-Ameerika IndyCari vormelisarjast ja kihutab 2013. aastal kodumaal V8 Stock Cari sarjas.

Vormel-1 ajaloo kõige kogenum sõitja, kelle nimel on 322 etappi, osales juba sel aastal kereautode sarjas paaril viimasel osavõistlusel. «Pärast seda, kui esindasin 20 aastat Brasiiliat rahvusvahelistes sarjades, on aeg koju naasta,» sõnas Barrichello, kes asub sõitma Peugeot’ meeskonnas Full Time Sports.

«On suurepärane taas kodumaal võistelda, sest see lubab mul perele lähemal olla. Tegu on täiusliku kombinatsiooniga ja ootan seda väga innukalt,» lausus Barrichello, kellele pakuti IndyCaris tulevaks hooajaks kohta ka Schmidt-Hamilton Motorsportsi meeskonnas. Tiimi teiseks sõitjaks on Simon Pagenaud. Brasiillane sattus aga raskustesse vajaliku eelarve kokkusaamisega ja otsustaski seepeale kodumaisesse sarja naasta.

Vormel-1 sarjast IndyCari liikunud Barrichellolt oodati KV Racing Technology auto roolis häid etteasteid, kuid debüüthooaja lõpetas brasiillane alles 12. kohaga. V8-sarjas ootab teda aga samuti ees suur hulk nimekaid konkurente. Nii kihutasid seal mullu endised vormel-1 piloodid Antonio Pizzonia, Ricardo Zonta ja Luciano Burti, samuti kunagised IndyCari ja Champ Cari sõitjad Vitor Meira, Max Wilson ja Ricardo Sperafico. Osal etappidel on lisaks Barrichellole võistelnud ka Raphael Matos, Helio Castroneves ja Tony Kanaan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles