Brittide uurimus: suurepärane spordiaasta mõjus kihlveokontoritele laastavalt

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksainus Sergio Agüero värav röövis Inglismaa kihlveokontoritelt miljoneid naelu.
Üksainus Sergio Agüero värav röövis Inglismaa kihlveokontoritelt miljoneid naelu. Foto: SCANPIX

Suurbritannia sportlaste ülieduka aasta üle rõõmustab enamik britte, välja arvatud need, kes teenivad elatist kihlvedude vahendamisega.

Värske uurimus avalikustas, et brittidele erakordselt edukas 2012. aasta tegi mitmel korral kihlveokontorite kaukad tühjaks. Nimekas Ladbrokes pidi aasta jooksul koguni viiel korral välja maksma vähemalt miljon naela.

Kuna enamik panustajaid kipub eelistama kaasmaalastest sportlasi ja favoriite, tähendasid nende võidud, et kontoritel tuli aastas mitu korda välja maksta suuri summasid. Nii teenisid panustajad kena kopika tänu US Openi võitnud tennisistile Andy Murrayle ja Tour de France'il võidutsenud ratturile Bradley Wigginsile. Mõlemate puhul pidi Ladbrokes välja maksma üle miljoni naela.

Enim raha röövisid kontoritelt aga hilised üllatustulemused. Manchester City tuli Inglismaa jalgpallimeistriks tänu viimase vooru kohtumise üleminutitel löödud väravale ja see Sergi Agüero tabamus nõudis Ladbrokesilt väljamaksetena ligi 5 miljonit naela. Ka Euroopa võistkonna triumf golfi Ryder Cupil, kus tuldi välja suurest kaotusseisust, tõi panustajatele tänu kasvanud koefitsientidele sisse kopsaka summa.

Ka Inglismaal ülipopulaarse parima sportlase valimine tõi Ladbrokesilt ligi 2 miljonit naela neile, kes taipasid panustada Wigginsile. Kihlveokontorite üks väheseid helgeid hetki oli aga Wimbledoni tenniseturniiri finaal, kus kodupubliku lemmik Andy Murray kaotas Roger Federerile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles