Sepp ja Olvik teenisid Tartus neli esikohta

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Olvik
Andres Olvik Foto: Toomas Huik
Aura Keskuse 50 meetri rajal toimunud rahvusvahelisel ujumisvõistlusel Tartu Kevad 2009 paistsid Eesti tippudest silma seliliujujad Andres Olvik ja Kätlin Sepp.

Suurima esikohtade saagi viib Leedusse Paulius Viktoravičius, kes oli parim viiel alal. Nii Olvik kui Sepp võitsid kolm individuaaldistantsi ja ühe teateujumise.

«Tegin pooleteise päevaga 11 starti, mida võib pidada teatud määral eksperimendiks. Pühapäeva lõunaks oli väsimust kuhjunud üksjagu,» ütles Olvik, kes enim jäi rahule esikohaga 200 m kompleksujumises. «Vormikõver on just selline, nagu ta paar kuud enne tippvõistlusi olema peab.»

Kuu aega tagasi Rootsis Eesti rekordit 200 m seliliujumises parandanud noormees piirdus Tartus seitse sekundit kahvatuma tulemusega ehk ajaga 2.10,35, aga loodab Rooma MM-il viia tippmargi 2.01-ni.

Ka Sepp pidas näidatud tulemustest tähtsamaks võimalust vormi kontrollida rahvusvahelises konkurentsis.

«Praegu on mul käsil raske ettevalmistusperiood. Tõhustamist vajavad mitmed nüansid, näiteks start, siis on lootust suvel taas rekorditeni küündida,» rääkis Sepp, kes pühapäeval sai hakkama võistluste rekordiga 200 m seliliujumises 2.22,08.

Tartu Kevad 2009 edukaimaks ujujaks kerkis Paulius Viktoravičius Šiauliast. Leedulane võitis kõik kolm kroolidistantsi ja lisaks veel kaks lühemat liblikujumist. Viktoravičius püstitas kokku kolm võistluste rekordit ja näitas ka FINA punktitabeli järgi parimat resultaati, milleks oli 100 m vabaltujumise võit 50,89-ga. Klubidest võttis suurima medalisaagi Kalevi Ujumiskool, sealhulgas viidi koju üheksa esikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles