Ülestunnistus: profipoksi superstaar üritas end 10-aastaselt üles puua

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nonito Donaire
Nonito Donaire Foto: SCANPIX

Bantam kaalu ehk kukk-kaalu parim profipoksija Nonito Donaire avalikustas intervjuus Sports Illustradedile hirmuäratava seiga oma lapsepõlvest.

Aasta parimaks poksijaks kandideeriv Donaire ütles, et üritas endalt elu võtta, kui oli kõigest 10-aastane. Põhjuseks oli äärmiselt keeruline lapsepõlv - väikest kasvu poiss oli pidevalt teiste kiusamise objekt ja tema pere elas vaesuses. «Ma tundsin, et ei kuulu kusagile. Mu pere oli väga vaene ja arvasin, et olen lihtsalt üks lisasuu, mida on toita vaja,» meenutab 30-aastane sportlane. Ta sidus oma riietest köie ning proovis end nari külge üles puua, ent isetehtud köis ei pidanud keharaskusele vastu.

Tänaseks on Donaire üks maailma parimaid poksijaid, kel on seljataga imeline aasta ja ta kandideerib aasta poksija tiitlile. «Ma tahan näidata, et igast olukorrast on väljapääs. Tahan, et lapsed, keda pidevalt kiusatakse, näeksid, et kui väga tahta, siis on kõik võimalik,» rääkis ta kodumaal Filipiinidel antud pressikonverentsil. 2012. aastal ei kaotanud ta mitte ühtegi matši, kogu karjääri jooksul on mees saanud vaid ühe kaotuse. USA mainekas spordiajakiri ESPN valis ta selle aasta parimaks poksijaks.

Donaire on ühtlasi maailma ainus profipoksija, kes on liitunud Vabatahtliku Antidopinguagentuuriga ning on dopingukontrollile aastaringselt igapäevaselt kättesaadav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles