Hispaania liiga halvimad ostud on Luka Modric ja Alex Song

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luka Modric.
Luka Modric. Foto: SCANPIX

HIspaania ajaleht Marca palus oma lugejatel nimetada lõppenud aasta halvimad üleminekud jalgpallis. Tulemuste kokkuarvestamisel selgus, et kahe kõige kehvema ostuga said hakkama suurklubid Madridi real ja Barcelona.

Pika üleminekusaaga järel suvel viimaks Tottenhamist Reali siirdunud Luka Modric teenis koguni 32,2 protsenti häältest. Algselt ka Realis häid mänge teinud horvaat pole suutnud endale praeguseks algkoosseisu kohta kätte võidelda ning peatreener Jose Mourinho eelistab talle enamasti Xabi Alonsot või Mezut Özili.

Modric on küll kaasa teinud 19 mängus, kuid mänguminuteid on talle kogunenud vaid 717 ehk umbes kaheksa täismängu jagu. Selle ajaga on horvaat löönud ühe värava. «Ma ei otsi vabandusi, ma pole selline mees, kuid Reali suguses suures klubis kohanemine nõuab väga palju. Olen teinud mitu head mängu, mõnes mängus olen ka põrunud, kuid kokkuvõttes olen suutnud tõestada, et suudan meeskonnale midagi pakkuda,» oli Modric Sportske.netile antud intervjuus ise siiski jätkuvalt enesekindel.

Londoni Arsenalist hangitud kamerunlane Song on aga suutnud Barcelona eest platsile pääseda vaid seitsmes mängus. Seejuures pole ta pea kordagi saanud tegutseda oma lemmikpositsioonil ehk kaitsva poolkaitsjana, vaid on pidanud mängima keskkaitsjana.

Marca valis ka aasta parima mängija, kelleks sai väheüllatuslikult Lionel Messi. Koguni 60 protsenti häältest kogunud argentiinlasele järgnesid Cristiano Ronaldo ja Madridi Atletico ründaja Radamel Falcao. Atletico juhendaja Diego Simeone valiti aasta treeneriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles