Osturalli algab taas

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paris St Germaini jalgpalliklubi president Nasser al-Khelaif esitles eile Dohas meeskonna värsket liiget Lucas Mourat.
Paris St Germaini jalgpalliklubi president Nasser al-Khelaif esitles eile Dohas meeskonna värsket liiget Lucas Mourat. Foto: Reuters/ScanPix

Käes on jaanuar ning jalgpallimaailma suurklubid on valmis taas raha kulutama ja meeskonda uusi täiendusi tooma. Esialgu tundub, et kõige rohkem on valmis maksma  Inglismaa suurklubid.

Viimasel poolaastal on üleminekuturul olnud kuumimaks nimeks Madridi Atletico 26-aastane ründaja Radamel Falcao. Colombia koondise mängumees on küll vihjanud, et käimasoleva hooaja lõpuni sooviks ta pallida Madridis, kuid see ei tähenda, et tema nime seostamine Londoni Chelsea ja Manchester Cityga peaks lõppema.

Kui keegi peakski Falcao jaanuaris ära ostma, siis seniste oletuste järgi tuleks tema eest lauale laduda koguni 60 miljonit eurot ning selle tehingu teostudes saaks sellest tõenäoliselt jaanuari suurim ost.

Kõige rohkem on Falcaod seni seostatud Chelseaga ning praegu tundubki, et Londoni klubi võib jaanuaris teha isegi mitu suurt ostu. Nii on nendega pikalt seostatud Evertoni poolkaitsjat Marouane Fellaini. Viimasel ajal aga jahitakse ka FC Barcelonas pigem pingipoisiks jäänud David Villat. Samas on mõlemale mehele veel teisigi kosilasi ning eeldatavad üleminekusummad võiksid olla vastavalt 25 ja 20 miljonit eurot.

Praegu on sama hästi kui kindel, et Chelseast lahkub aga ründaja Daniel Sturridge, kes siirdub 15 miljoni euro eest Liverpooli. Noortest Inglismaa koondislastest pakuvad kõneainet teisedki. Nii on sisuliselt kõik sealsed suurklubid huvitatud Crystal Palace’i 20-aastasest ääreründajast Wilfried Zahast. Elevandiluurannikul sündinud mehe eest küsitakse umbes kümme miljonit eurot.

Samamoodi kui varasematel üleminekuaegadel tõmbab ka sel korral tähelepanu Londoni Arsenal ning eelkõige küsitakse ka praegu, kas järjekordne tähtmängija pühib nende meeskonna tolmu jalgadelt. Seekord käib tants ümber 23-aastase Theo Walcotti, kelle vastu tunneb eelkõige huvi Manchester United.

ManUga seostatakse samal ajal ka Dortmundi Borussia ründeässa, 24-aastast poolakat Robert Lewandowskit. Eelmise aasta lõpus võis Saksamaa ja Briti meediast lugeda, et 23 miljoni euro eest saabki tehing tehtud.

Nimekamatest ründajatest võib klubivahetus ees oodata veel praegu Newcastle Unitedis mängivat Demba Ba’d ning Bilbao Athleticu ridadesse kuuluvat Fernando Llorentet. Ba ja Llorente vastu tunnevad huvi Londoni klubid, kuid Llorente on sihikule võtnud ka AC Milan ja Torino Juventus.

Kui Itaalia klubijalgpall on viimastel aastatel silma paistnud sellega, et nimekamad mängijad pigem lahkuvad saapamaalt, kui sinna saabuvad, siis nüüd on sealt lahkumas Milano Interi poolkaitsja Wesley Sneijder.

Üht suure raha eest soetatud meest on käimasoleval aastal aga juba esitletud. PSG maksis suvel 20-aastase Lucas Moura eest 45 miljonit eurot ning alates teisipäevast on ta Pariisi klubi mängija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles