Salva/Rock võitis tugevatasemelise turniiri Poolas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salva/Rocki meeskond.
Salva/Rocki meeskond. Foto: Salva/Rock

Enne aastavahetust, 27.-30. detsembril, toimus 2000. aastal sündinud poistele rahvusvaheline korvpalliturniir Poola linnas Białystokis, millest võttis osa ka Salva/Rocki meeskond. Tartlased näitasid kogu turniiri jooksul väga head mängu ning võitsid ka finaalmängus BC Kalev/Viasati.

Turniiril, kus osales 16 võistkonda, olid lisaks Poola tugevamatele klubidele esindatud veel ka Leedu, Läti, Valgevene ning Eesti võistkonnad.

Esimesel päeval mängis Salva/Rock pärast 10-tunnist bussisõitu Poola võistkonnaga Ruda Slask, keda võideti suhteliselt tasavägises mängus numbritega 51:39. Teisel päeval astuti vastu poolakate omavanuste kolmandale, Przemylse võistkonnale. Kohtumise käigus õnnestus tartlaste esimese kolme veerandajaga tasapisi eduseisu kasvatada ning kuigi viimasel veerandajal muutus mäng passiivseks ja vastased viskasid viimasel veerandajal rohkem punkte kui terve kolme esimese veerandiga kokku, võideti mäng 53:43.

Teise päeva õhtul kohtumisel Šiauliaiga oli mängus alagrupi võit. Kogu kohtumine kulges väga tasavägiselt ning otsustavaks sai mängu viimane veerandaeg, kus suudeti kaitses kokkulepitust kinni pidada ning rünnakul olla resultatiivsed. Eriti tubli mängu tegi Joonas Jürgenstein, kelle pidurdamisega vastased hakkama ei saanudki. Mäng võideti tulemusega 52:45.

Veerandfinaalis tuli vastu Läti klubi Ventspils. Selles mängus jätkus pinget ja põnevust kolm veerandaega, mille jooksul oli mängupilt suhteliselt tasavägine. Viimasel veerandajal lubati lätlastel visata vaid kaks punkti enda 24 vastu ja nii pääseseti kindlalt poolfinaali tulemusega 58:21.

Poolfinaalis oli vastaseks võõrustajate Bialystoki võistkond, kes sai veerandfinaalis hakkama suure üllatusega, alistades punktiga eelmise aasta Poola hõbedameeskonna Sopoti. Mäng kohalikega oli Eesti poistele keeruline ka selles mõttes, et mängu oli vaatama tulnud väga palju inimesi, kes tormiliselt omadele kaasa elasid. Aga Salva/Rocki poisid olid tublid, ei lasknud ennast sellest häirida ning võitsid mängu kindlalt 55:20. Teises poolfinaalis võitsid BC Kalev/Viasati poisid eelmise aasta Poola tugevaimat klubi Piastowit 65:64 ning finaal kujunes eestlaste siseasjaks.

Finaali alustasid tartlased palju teravamalt ning resultatiivsemalt, võites esimese veerandaja 11:3. Teisel veerandajal vastased kosusid ning Tartu kaitsega tekkis probleeme – poolajaks lahutas meeskondi ainult punkt seisul 20:19. Edasi kulgeski mäng punkt-punkti heitluses. Salva/Rocki poisid suutsid hoida külma pead ning kaitses targalt tegutseda. Tasuks tuli võit numbritega 43:41. Eriliselt säras finaalmängus Hendrik Eelmäe, kes tegi kindlasti selles mängus enda turniiri parima esituse.

Salva/Rocki meeskonna treeneri Raido Rebase sõnul tuleb heatasemelisel turniiril osalemine poistele kindlasti kasuks. «Poisid on jõudnud vanusesse, kus neile on vaja saada rahvusvahelisi mänge. Lisaks tugevatele mängudele saime osa turniirist, mis oli äärmiselt professionaalselt korraldatud, poiste jaoks oli turniir tehtud väga põnevaks ja huvitavaks – peeti individuaalset arvestust erinevate statistiliste näitajate osas, toimus kolmepunktiviske ja takistusraja läbimise võistlus, väljaku ääres oli suur ekraan, kus näidati mängude vaheaegadel hooaja NBA parimaid sooritusi jne,» sõnas Rebane. «Nii poisid, treener kui ka kaasas olnud lapsevanemad said sellelt turniirilt palju positiivseid emotsioone.» 

Võistkonna parimaks valiti turniiri käigus kõige stabiilsemat mängu näidanud ja mitmes kohtumises võistkonna resultatiivseim olnud Joonas Anton Jürgenstein.

Lisaks said veel kaks Salva/Rocki poissi turniiril eriauhinnad – Egert Paap oli turniiri parim lauapallide arvestuses ning Timo Timmi resultatiivsete söötude andmises.

Äramärkimist väärib ka kolmepunkti viskevõistlusel Rauno Richard Araku tulemus – 12 punktiga jäi ta napilt poodiumilt välja ja neljandaks.

Kõikide mängude põhjalikku statistikat saab näha aadressil http://www.lukasoft.net/Statystyki/PN/index.html

Salva/Rock mängis turniiril kooseisus: Georg Kaasik, Hendrik Eelmäe, Henri Miller, Egert Paap, Aleks Tabo, Hannes Saar, Gregory Villmann, Richard Vider, Timo Timmi, Rauno Richard Arak ja Joonas Anton Jürgenstein. Treener Raido Rebane

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles