Uuring: depressioon vaevab suurt hulka tippjalgpallureid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpooli meeskonna mängijad mälestavad aasta eest enesetapu teinud Gary Speedi.
Liverpooli meeskonna mängijad mälestavad aasta eest enesetapu teinud Gary Speedi. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalliajakiri FourFourTwo viis läbi uuringu, mille tulemused olid ehmatavad - väga suur hulk Inglismaa profijalgpallureid on kannatanud depressiooni käes.

Sajast küsitletud profimängijast koguni 78 leidis, et depressioon on jalgpallis tõsine probleem. Antud teema kerkis päevakorrale aastapäevad tagasi, kui vabasurma läks Walesi koondises ning Evertoni, Newcastle'i ja Leedsi klubides pallinud Gary Speed, kes pidas tollal Walesi koondise peatreeneri ametit.

Speedi naise sõnul oli mees varemgi enesetapumõtetest rääkinud. 2009. aastal viskus Saksamaal rongi ette Hannoveri klubi ja Saksamaa koondise esiväravavaht Robert Enke, kes võitles samuti aastaid depressiooniga. Mullu tunnistas aga ründaja Dean Windass, et on püüdnud enesetappu sooritada. Ühe faktorina tõi Windass seejuures välja asjaolu, et hoolimata enam kui poole miljoni naela suurusest aastapalgast oli ta karjääri lõpetades ikkagi peaaegu rahatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles