Dennis: Hamilton ei lahkunud ise, vaid McLaren näitas talle ust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton (vasakul) ja Ron Dennis.
Lewis Hamilton (vasakul) ja Ron Dennis. Foto: SCANPIX

McLareni vormel-1 meeskonna tegevjuht Ron Dennis esines üllatava rünnakuga Lewis Hamiltoni aadressil – nimelt olevat McLaren ise tahtnud Hamiltonist Sergio Perezi kasuks vabaneda ning jutud vabatahtlikust lahkumisest on valed.

Kuid kestnud läbirääkimiste järel võttis Hamilton vastu Mercedes kolmeaastase lepingu, mis toob talle sisse umbes 60 miljonit naela. McLareni tallipealik Martin Whitmarsh on väitnud, et meeskond tegi Hamiltoni kinnihoidmiseks kõik, Dennis pole aga rahul, et sellest jääb mulje, nagu oleks Hamilton ise parema pakkumise kasuks otsustanud.

«Minu arust on väär näidata, nagu oleks Lewis ise meeskonnast lahkunud. Lõpuks olime olukorras, kus lihtsalt pidime lahku minema, sest tingimused polnud enam sobivad. Elus ei sõltu kõik kunagi ühe inimese otsusest. Mitte kunagi. Tingimused panevad kõik paika,» lausus Dennis ajakirjale CBI.

Dennise ja Hamiltoni suhted jahenesid märgatavalt eelmise aasta lõpupoole ning tiimijuht märkis, et kaasmaalase lahkumine ei vaeva teda absoluutselt. «Kõik küsivad aina: oled sa selle ja teise asja üle kibestunud? Jutt või asi. Olen realist. Kas meil oli võimalus luua olukord, kus Lewis oleks jätkanud? Vähimagi kahtluseta – jah. Kas see oleks olnud õige samm? Meie meelest küll mitte,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles