Tööseisak saab läbi: NHL ja mängijad jõudsid lõpuks kokkuleppele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu Los Angeles Kingsi kätte jõudnud Stanley Cup mängitakse siiski välja ka sel hooajal.
Mullu Los Angeles Kingsi kätte jõudnud Stanley Cup mängitakse siiski välja ka sel hooajal. Foto: SCANPIX

Põhja-Ameerika jäähokiliiga NHL ja mängijate ühendus NHLPA jõudsid viimaks esialgsele kokkuleppele uues kollektiivlepingus, mis lubab lõpetada enam kui sada päeva kestnud tööseisaku.

Pühapäeva esimestel tundidel sõlmitud leping ootab veel ametlikku allkirjastamist, kuid 16-tunnise maratankoosoleku lõpuks jõuti lõpuks selliste tingimusteni, mis rahuldavad nii liigat kui ka mängijaid.

«Lepingus on veel hulk i-sid, millele tuleb täpp peale panna. Meil seisab endiselt ees palju tööd, aga põhipunktides jõudsime kokkuleppele. Liiga juhatus peab leppe heaks kiitma ja loomulikult peavad selle allkirjastama ka mängijad. Seetõttu ei saa me veel öelda, millal on võimalik mängudega alustada,» lausus NHLi komissar Gary Bettman vahetult pärast kokkuleppe saavutamist korraldatud pressikonverentsil.

Varem on Bettman öelnud, et liiga põhihooaeg peaks koosnema iga klubi jaoks vähemalt 48 mängust. Seni on juba ära jäänud 526 mängu ehk 43% põhihooajast. Viimati jäi NHLis samasuguse lepinguvaidluse tõttu täielikult ära 2004-05 hooaeg. Kui uus kollektiivleping sõlmitakse, kehtib see 8+2 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles