Põlualuse Jekaterina Jurjeva särav naasmine

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopingukaristuse ära kandnud Jekaterina Jurjeva naasis Otepääl võistlusrajale.
Dopingukaristuse ära kandnud Jekaterina Jurjeva naasis Otepääl võistlusrajale. Foto: Margus Ansu

2009. aasta maailmameistrivõistlustel lahvatas laskesuusatamises suur skandaal, kui selgus, et kolm Venemaa tippu – Dmitri Jarošenko, Albina Ahhatova ja Jekaterina Jurjeva – olid hooaja alguses andnud positiivse dopinguproovi. Kõikidele määrati ajutine võistluskeeld ning hoolimata kuid kestnud võitlusest kinnitati 2009. aasta suve lõpus neile tagasiulatuvalt tavapärane kaheaastane võistluskeeld, mis lõppes 2010. aasta detsembri alguses.

Kui Jarošenko ja Ahhatova otsustasid tippspordiga lõpparve teha, siis Jurjeva, kes pole kunagi keelatud ainete tarvitamist tunnistanud, jätkas treenimist. Pärast keelu lõppu on ta küll Venemaal võidutsenud, kuid rahvusvahelise comeback’i tegi ta Otepääl, võites kohalesõitnud fännklubi rõõmuks nii 15 km tavadistantsi kui 7,5 km sprindi. «Ma pole veel parimas vormis, aga olen sellele lähedal,» kommenteeris ta.

Sprindis tegi särava esituse ka murdmaasuusatamises kahel korral olümpiavõitjaks tulnud Evi Sachenbacher-Stehle, kes tänavusest hooajast võistleb laskesuusatajana, jõudes esimest korda rahvusvahelisel võistlusel poodiumile – kaks möödalasku teinud 32-aastane sakslanna kaotas kõik märgid tabanud Jurjevale vaid 3,6 sekundit ja sai 2. koha. «Püstitiirus tuli üks trahv liiga palju, aga kuna ma pole laskmisega väga palju tegelenud, olen oma arenguga rahul ja tulemuse üle õnnelik,» kinnitas Sachenbacher-Stehle, kelle eesmärgiks on pääseda laskesuusatajana järgmise aasta Sotši olümpiale.

Kuna Sachenbacher-Stehle on Otepääl korduvalt murdmaasuusatamise MK-etapil võistelnud, imestas ta, et IBU karikaetapil oli võrdlemisi vähe pealtvaatajaid. «Saksamaal on ju vastupidi – murdmaasuusatamisel pole üldse pealtvaatajaid, aga laskesuusatamist saadab suur melu,» selgitas ta. «Siin jälle laskesuusatamist vaatama ei tulda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles