Dakari rallil haaras ohjad Peterhansel, mitu soosikut kaotas vea tõttu aega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephane Peterhansel.
Stephane Peterhansel. Foto: SCANPIX

Dakari maratonralli teine katse näitas ilmekalt kõrberallil varitsevaid ohtusid - mitu suursoosikut kaotas õige kursi ja seetõttu hulgaliselt väärtuslikke minuteid. Liidriks kerkis läbi aegade edukaim Dakari sõitja Stephane Peterhansel.

Kuus korda mootorratastel ja neli korda autodel võidutsenud Peterhansel kulutas ralli esimese täispika katse läbimisele napilt üle kolme tunni ning edestas pisut enam kui kahe ja poole minutiga Gilles de Villiersi. Avakatse võitnud hispaanlane Carlos Sainz otsustas ühena vähestest lõigata üle 75 kilomeetril olnud liivadüüni, kuid kaotas GPSi vea tõttu õige suuna. Katse finišisse jõudis Sainz Peterhanselist 18 minutit hiljem ja langes üldarvestuses 11. kohale.

Sainzi tiimikaaslane Nasser Al-Attiyah kaotas samuti düünides aega ja jääb Peterhanselist maha kümnekonna minutiga. Kehvalt on ralli alanud ka Robby Gordonile, kes kaotas katse võitjale 19 minutit ja jääb oma Hummeril kokkuvõttes Peterhanselist maha juba 49 minutit.

Mootorratastel võitis teise katse Joan Barredo Bort, kes juhib ka üldarvestuses Ruben Faria ja Juan Pedrero Garcia ees. Veokitel on liider Gerard de Rooy, quadracer'itel Marcos Patronelli.

Dakari ralli, 2. katse:

1. Stephane Peterhansel (Mini)

 2. Giniel de Villiers (Toyota) +2.38

 3. Ronan Chabot (Buggy) +3.46

 4. Orlando Terranova (BMW) +6.26

 5. Leonid Novitski (Mini) +9.33

 6. Nasser Al-Attiyah (Buggy) +10.25

Üldseis 2 katse järel:

 1. Peterhansel 2.35,38

 2. de Villiers + 2.35

3. Chabot +4.52

 4. Terranova +5.26

 5. Novitski  + 9.33

 6. Al-Attiyah  +11.37

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles