Blatter hurjutas rassistide tõttu platsilt lahkunud Boatengi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AC Milani mängijad (paremal Kevin-Prince Boateng) kandsid pärast vahejuhtumit rassismi vastase sõnumiga särke.
AC Milani mängijad (paremal Kevin-Prince Boateng) kandsid pärast vahejuhtumit rassismi vastase sõnumiga särke. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise jalgpalliliidu FIFA president Sepp Blatter avaldas arvamust, et AC Milani mängija Kevin-Prince Boatengi otsus eelmisel nädalal rassistlike hüüete peale väljakult lahkuda oli vale.

Boatengil sai solvangustest mõõt täis sõprusmängus Pro Patria vastu ning talle järgnesid riietusruumi kõik teised Milani mängijad. Dubais ajakirjanikega vestelnud Blatter kinnitas küll, et rassistid väärivad karmi karistust, ent soovitas mängijatel sellistes olukordades teisiti reageerida. «Ma usun, et minema jalutamine ei ole lahendus. Aga Itaalia alaliit pole veel üksikasjalikku mänguraportit FIFAsse saatnud. Minu meelest ei tohi mängija põgeneda, sest lõpuks hakatakse sel ettekäändel põgenema ka siis, kui ollakse kaotusseisus,» lausus Blatter.

«Tegu on väga tundliku teemaga, aga ma kordan, et rassismi suhtes on nulltolerants ja peame sellega võitlema. Ainus lahendus on väga karmid karistused – punktikaotus või midagi seesugust,» lisas Blatter.

Presidendi arvamus on juba pälvinud ohtralt kriitikat, nii näiteks kirjutas üks Inglismaa aktiivsemaid rassismi vastu võitlevaid jalgpallureid Jason Roberts Twitteris: «Tänan, ei, Sepp... juba proovitud, 65 000 trahvi korduvatele rikkujatele nagu Serbias jne. Äkki hoopis... KÕNNIME PLATSILT MINEMA – see on ainus keel, mida sa mõistad!» Roberts viitas sellega Inglismaa-Serbia U21 koondiste mängus toimunule, kus inglasi mõnitanud Serbia fänne karistati just eelmainitud rahatrahviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles