Eesti BMX-rattur liitus Red Bulli meeskonnaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bert Ribul.
Bert Ribul. Foto: Red Bull

22-aastane Eesti BMX-flatland'i rattur Bert Ribul liitub Red Bulli tiimiga.

Ribul, kes jäi Red Bullile eelkõige silma möödunud aasta septembri alguses Jaapanis toimunud Red Bull Circle of Balance võistlusel. Võistluse tegi eriliseks see, et osaleda said vaid 16 eelnevalt ekspertide poolt välja valitud ja kutse saanud ratturit, seega võib Jaapani võistluse ratturite punti õigusega nimetada BMX-flatland’i koorekihiks – Bert Ribul nende seas.

Alati rõõmsameelne Bert on 22-aastane tallinlane, kes jõudis enda sõnul BMX-flatland’ini 9 aastat tagasikui nägi esimest korda ühe kaupluse parklas kutte natukene  teistmoodi jalgratastega hüppamas ja trikitamas: «See vaatepilt oli minu jaoks selge märguanne ning tekitas suurt tahtmist ise ka proovida. Järgmisel hetkel juba palusin naabrimehe abi, et ta minu lasterattale torud külge keevitaks ja seejärel algas pidev harjutamine. Oma esimese päris BMX-ratta sain paar aastat hiljem.»

Eestis on rohkem levinud BMX-street ehk tänavasõit, seega flatland’iga tõsiselt tegelevaid sportlasi palju ei ole. «Praegusel hetkel on pidevalt tegelejaid neli ja tase üsna hea, kuid 3-4 aastat tagasi oli neid isegi 20 ringis. Euroopas kogub aga tasasel maal trikitamine populaarsust ja arengut on selles suunas vaikselt märgata juba ka meil,»rääkis Bert, olles ise flatlandí järelkasvule eeskujuks.

Eestlase kõrge tase on äramärkimist leidnud ka erinevatel võistlustel.  Selle aasta juulis toimusid Saksamaal maailmameistrivõistlused, kust Bert naases 12. kohaga. Lisaks läks tal väga hästi BMX-flatland’i 2011. aasta videovõistlusel, kus teda premeeriti neljanda kohaga. Video, mis võistlustulle saadeti, oli teinud soomlane Martti Kuoppa – mees, keda tunnustatakse kui ühte parimat ja originaalsemat flatland’i ratturit maailmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles