Klitškoga poksinud poolakas: mulle anti pikka aega minu teadmata dopingut

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariusz Wach (paremal) ja Vladimir Klitško
Mariusz Wach (paremal) ja Vladimir Klitško Foto: SCANPIX

Mullu 10. novembril profipoksi raskekaalu tiitlimatšis Vladimir Klitškole kaotanud poolakas Mariusz Wach tunnistas lõpuks keelatud ainete tarvitamist.

Detsembri alguses avalikustas Saksamaa Poksiföderatsioon, et Wachi matšipäeval antud dopinguproovist leiti anaboolsete steroidide kasutamise jälgi.

Pärast matši imestasid paljude eksperdid, kuidas Wach hoolimata korduvalt teda pähe tabanud löökidest püsti jäi. Matš lõppes Klitško paremusega punktidega.

Poolakas kinnitas Saksamaa ajakirjas Bild avaldatud dopingusüüdistust mitmetele väljaannetele, et pole midagi tarvitanud ning tema tiimiliikmed väitsid, et Klitško meeskond tahab teda lihtsalt mustata.

Nüüd aga andis 33-aastane Wach avameelse intervjuu Poola väljaandele Gazeta Krakowska, kus tunnistas, et juttudel oli siiski tõepõhi alla.

«Dopingut on pikka aega minu organismi valatud,» avaldas ta. «Kahtlustan selles treenereid. Plaanin ise uurimise läbi viia, aga ei kavatse selle tulemusi avalikustada. Lisaks minu kahele treenerile aitasid mul matšiks valmistuda mitmed teised spetsialistid ja kui päris aus olla, pole mul tegelikult täpselt aimu, mida nad tegid.»

«Ma ei saa öelda, mis ainet mu proov näitas, kuna see keelati mul ära, kuid nii palju, kui tean, oli seda vaid imepisike kogus,» lisas Wach.

Praegu pole veel teada, kas Wachi ootab ees ka võistluskeeld või saab ta oma karjääri jätkata, esmalt tuleb tal ära oodata Saksamaa Poksiliidu uurimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles