21 polohobust surid võistluspäeval kummalise tõve kätte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palm Beachi hobusekliiniku loomaarst Ginny Powell üritab surevat hobust päästa.
Palm Beachi hobusekliiniku loomaarst Ginny Powell üritab surevat hobust päästa. Foto: AP / Scanpix

Venezuela polomeeskond Lechuza Caracas sõitis USAsse lahtistele polo meistrivõistlustele, kuid võistluspäeval surid nende 21 hobust salapärase haiguse tagajärjel.

Meeskond pidi mänguga alustama kell 15.00, kuid 45 minutit varem kukkusid kaks hobust kokku ning ülejäänud muutusid loiuks, kirjutab Los Angeles Times. Veterinaarid tegelesid esialgu kahe kokkukukkunud hobusega, kuid kõik ponnistused loomi päästa läksid luhta. Pühapäeval suri 14 hobust ning nüüdseks on lisandunud veel seitse surnud hobust.

«Mõned surid kohe. Mõned pidasid kolmveerand tundi vastu,» kinnitas Palm Beachi poloklubi veterinaar Scott Swerdlin.

Arsti arvates võis hobuste surma põhjustada mürgine toit või süstid. Dopingu vastu on küll regulatsioonid, kuid vitamiinide ja taastavate vedelike süstimine on lubatud. Doktori hinnangul on vähetõenäoline, et hobuste surm oli kavandatud.

Hobused kannatasid bronhiaalturse käes, mis tähendab, et nende kopsudesse kogunes vedelikku ja see põhjustas südame seiskumise. Arst kinnitas, et hobuste kehatemperatuur oli erakordselt kõrge ja nad olid segaduses, kuid nad ei tundnud valu.

Poloklubi president John Wash selgitas, et hobuste surma põhjustanud haigus pole nakkav ning õhu kaudu ei levi. Laborisse saadetud proovide tulemused saadakse nädala jooksul.

Hobused olid keskmiselt kümme aastat vanad ning iga ratsu väärtus küündis 100 000 USA dollarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles