Soome suusahüppajat karistati peksmise eest vangistusega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Olli.
Harri Olli. Foto: SCANPIX

Soome skandaalne suusahüppaja Harri Olli seisis täna kohtu ees, kus talle määrati teise mehe peksmise eest nelja ja poole kuu pikkune vanglakaristus.

Olli ei pea siiski tingimata trellide taha minema, vaid võib selle asemel siiski teha ka ühiskonndlikult kasulikku tööd, lisas Lahti ringkonnakohus. Suusahüppeäss sattus kaklusesse ühes baaris, kus läks kaklema teise mehega.

Süüdistaja sõnul viskas Olli esmalt maha kannatanu prillid ja purustas need jalaga, siis lõi aga teist meest kaks korda rusikaga näkku. Kannatanul murdus lõualuu, samuti jäi ta ilma ühest hambast. Tunnistajaks olnud baaritöötaja sõnul lõi Olli kõvasti.

«Olin purjus, nii et ega ma suurt ei mäleta… Oh jah,» ei osanud Olli oma käitumist kohtupingis mõistlikult seletada. Lisaks peab ta ohvrile maksma 2000 eurot ravikulude kompenseerimiseks.

Olli mõisteti süüdi ka purjuspäi autojuhtimises ja auto loovutamises joobes isikule. Selle eest jäi ta aastaks juhtimisõigusest ilma.

Mullu augustis mõisteti Ollile tingimisi vangistus, ka tookord oli mees kohtu ees peksmise tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles