Haye: Klitško peab minuga poksima, et saada tõeliseks legendiks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Haye
David Haye Foto: SCANPIX

Briti raskekaalupoksija David Haye leiab, et Vitali Klitško peab legendi staatuse kinnistamiseks kindlasti veel ühe korra ringi tulema ning soovitavalt tema enda vastu.

«Tal pole iial olnud eredat matši, seda ühtainsat megaheitlust, mille järgi inimesed teda alati mäletavad. Mäletatakse vaid tema kohtumist Lennox Lewisega ja selle ta kaotas,» sõnas Haye, meenutades kümne aasta tagust matši, kus Lewis lõi Klitško kulmu sügava haava, mis vajas lõpuks 60 õmblust. Kuuendas raundis otsustas kohtunik matši just seetõttu katkestada.

«Ta on uhke mees ja olen kindel, et ta ihkab ühte suurvõitu. Ta on paljudega poksinud, aga kümme aastat järjest on ta ikka olnud suurfavoriit. Kinnitan, et tark mees paneks raha minusuguse peale, kes on võimas, kiire ja noor, et teda alistada, ning tema peab olema üllataja rollis. Eks näis, kas ta tahab seda teha,» kõneles Haye intervjuus Telegraphile.

Haye saatis läinud nädalal tema treeningut filmima tulnud telekanali RTL kaudu Klitškole nii uusaastasoovid kui ka väljakutse. «Viimane peatükk ootab kirjutamist. RTL tahab seda. Nad teevad kõik, et see matš toimuks. Kõik on Vitali otsustada. Mina olen oma eesmärgid saavutanud, mul on piisavalt raha ja kõike muud. Kuid mul on ikkagi kinnisidee – tahan temaga ringis kohtuda,» tunnistas britt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles