Kalevi ja Rocki eesliini räsivad vigastused

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Homme Ühisliigas Donetski meeskonda võõrustav Kalev/Cramo peab läbi ajama ilma ikka vigastatud tsentri Frank Elegari ja suure ääre Rait Keerleseta. Esimest vaevab jala-, teist aga seljavigastus.

Kalevi meeskonna arsti Kaspar Rõivassepa sõnul on Elegaril hüppeliigese sidemete venitusest tekkinud mikrorebend juba paranenud, kuid mustanahaline tsenter ei suuda ikkagi veel meeskonda aidata, kuna jalg tegevat endiselt valu.

«Inimeste valutalumise võime on erinev,» nentis Rõivassepp ja märkis, et sellisest vigastusest taastumiseks peaks kuluma kuni kaks nädalat. «Loodame, et nädala pärast saab ta juba mängida.» Elegar vigastas jalga eelmise aasta viimastel päevadel kohtumises TTÜga.

Keerlese olukord on keerulisem. «Operatsiooni ta ei vaja, kuid paranemine võtab veel aega,» kinnitas Rõivassepp. «Magnetuuring näitas, et viga on selgroo ühes diskis. See ei avalda mõju närvile, vaid seljalihasele, mis teeb valu. Seljavigastustest paranemine võtab alati kaua aega.»

Arsti hinnangul pole Keerlest lähinädalatel palliplatsile oodata. Seni peab ta tegelema enda ravimisega, mis koosneb peamiselt erinevatest füsioteraapilistest harjutustest. «Neid asju peab ta tegema. Niisama rahulikult olles võtaks paranemine palju rohkem aega.»

Probleeme on ka täna Balti liigas kodus Šiauliaiga kohtuval Tartu Rockil. Neljapäeval väänas hüppeliigest nende venelasest keskmängija Ivan Neljubov.

Rocki füsioterapeut Martin Vahimets rääkis Tartu Postimehele, et venelase vigastus on tõsisem kui alguses tundus ning praeguse seisuga ta laupäeval kaasa ei löö.

«Ta ei kukkunud kellegi teise jala peale, vaid läks palli hankima ja kuidagi see jalg kehvasti jäi. Praegu võtame mitte päev korraga, vaid isegi kahe tunni kaupa,» lausus Vahimets. «Kuid juhtub igasuguseid imesid. Kui Ivan teeb kõik nii nagu öeldakse, võib kõike juhtuda. Mida vähem kõndida, seda parem. Teeme mõned harjutused ja äärmuslikul juhul paneme valuvaigistid ka sisse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles