F1 legend: Räikkönen on läbi aegade kõige erilisem vormelipiloot

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen Foto: SCANPIX

Kolmekordne vormel-1 sarja maailmameister Sir Jackie Stewart soovitas Lotuse vormelitiimil Kimi Räikkönen rahule jätta, mitte proovida teda muuta, kuna tema arvates on soomlane väga eriline.

Vahepeal autoralli MM-sarjas võistelnud, kuid eelmisel aastal vormel-1 naasnud Räikköneni iseloom on korduvalt kõneainet pakkunud, kuna soomlane käitub üldjuhul nii, nagu soovib ega üritagi kellelegi meele järgi olla, kirjutab Planet-F1.

Näiteks mullusel Abu Dhabi GP-etapil teatas Räikkönen sõidu ajal oma tiimile: «Jätke mind rahule, ma tean, mida teen!»

Just sel etapil teenis Räikkönen oma eelmise hooaja ainsa etapivõidu.

«Kimi Räikköneni ei tohi muuta, seda lihtsalt ei tohi teha,» rääkis Autosport Internationalil kõnelenud Stewart. «Mina räägin temaga võistlusnädalavahetuste ajal väga harva, sest kui ta tahaks minuga rääkida, siis ta lihtsalt tuleks minu juurde ja teeks seda. Aga kui ma ise tema juurde läheksin, mõtleks ta, et miks ma teda segan ja mida ma temast tahan.»

«Ta on väga eriline inimene, läbi aegade üks kõige erilisemaid vormelipiloote,» jätkas Stewart. «Ja tema naasmine oli kõvasti parem kui Michael Schumacheril, sest ta oli igal etapil eesotsas ja tegi häid tulemusi.»

Stewarti arvates pole midagi halba ka selles, et 33-aastasele Räikkönenile ei meeldi meediatsirkus ega PR-trikid. «Oma teadmiste ja kogemuste ning mõttemaailma juures pole tal seda vaja, ta ei hooli ajakirjanikest ega intervjuudest,» sõnas Stewart. «Kui küsite temalt rumala küsimuse, saate ka vastava vastuse. Mulle väga meeldib Kimi. Pean teda enda sõbraks ja tal läheb väga hästi just sellisena, nagu ta on.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles