Vormel-1 meeskond süüdistab soomlasest pilooti lugupidamatuses

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heikki Kovalainen (vasakul) koos kaasmaalase Kimi Räikköneniga.
Heikki Kovalainen (vasakul) koos kaasmaalase Kimi Räikköneniga. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas võistlev Caterhami meeskond andis mõista, miks Heikki Kovalainen jääb uuel hooajal tõenäoliselt sõitjakohata - nimelt olevat soomlane käitunud meeskonna suhtes lugupidamatult.

«Sellest on tegelikult väga kahju,» lausus Caterhami tehnikadirektor Mike Gascoyne. «Heikki on väga andekas sõitja, kuid mänedžeride tegevus ja tema enda jutt pole talle just kasuks tulnud. Siin sarjas on kõigil raske. Ta on Caterhamis kolm aastat veetnud ja talle maksti hästi. Ta oleks pidanud sellesse lugupidavamalt suhtuma.»

Caterham ei ole veel ametlikult teatanud, kes uuel hooajal Charles Pici kõrval teise auto rooli istub, kuid näib aina ebatõenäolisem, et see võiks olla Kovalainen. Soomlane on meeskonda kuulunud alates 2010. aastast, kuid Gascoyne’i sõnul jahenesid omavahelised suhted märgatavalt eelmise aasta lõpus.

Kovalainen kurtis eelmisel nädalal väljaandele Autosport, et tema võimalused Caterhamis jätkata on kasinad, kuna tal pole välja käia suurt sponsorsummat. «Ootan endiselt nende otsust, aga häda on selles, et mul pole palju raha pakkuda. Tean, et nad tahavad mind meeskonda ja püüavad leida sponsoreid, kes täidaksid vahe minu ja mõne rahakama sõitja poolt pakutava sissetuleku vahel. Probleem pole minu palgas, ma ei küsi suurt palka. Lihtsalt mõni teine toob meeskonda palju raha, mina aga mitte midagi,» selgitas soomlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles