Klitško ja Povetkin vaidlevad enne suurmatši raha üle

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško.
Vladimir Klitško. Foto: SCANPIX

Vladimir Klitško ja Aleksandr Povetkini suure tiitlimatši toimumine on takerdunud tehnilistesse üksikasjadesse - kui mõlema osapoole promootorid 17. jaanuariks kokkuleppele ei jõua, paneb WBA kohtumise korraldusõiguse oksjonile.

Kuna tõenäoliselt ei suudagi osapooled paari päevaga erimeelsusi lahendada, tähendab see, et õigused saab endale see pool, kes käib välja suurema auhinnafondi. Kui imesid ei juhtu, on see Klitško promootorfirma KMG, kes on varem juba kahel korral rahakottide võrdluses Povetkinit esindavast Sauerlandi tallist jagu saanud.

2008. aastal pakkus Klitško tiim Euroopas pretsedenditut 13 miljoni dollari suurust auhinnafondi ja kaks aastat tagasi enam kui kaheksat miljonit. Mõlemal puhul oli Povetkin kohustuslik väljakutsuja, kuid loobus esmalt vigastuse tõttu ja teisel korral oma treeneri soovitusel.

WBA on teada andnud, et matš tuleb kindlasti pidada hiljemalt 24. veebruaril. Probleeme tekitab aga ka kohtumise toimumiskoht - Klitško tahaks selle pidada Kiievis, Povetkin mõistagi Moskvas. Teisalt ei jõudnud KMG septembrikuus Kiievi olümpiakompleksi omanikega kokkuleppele ja seetõttu toimus Vladimiri venna Vitali Klitško kohtumine Manuel Charriga just Moskvas.

Vladimir oleks väidetavalt nõus alandama piletihinda ja leppima ka väiksema tasuga, et poksida kodupubliku silme ees. Kompromissvariandina võivad mehed aga vastamisi minna hoopis Saksamaal, kust oleks kindlasti oodata nii suurt publikuhuvi kui ka helde käega saaliomanikke.

Ning viimaks on suure küsimärgi all see, kes teeb suurmatšist teleülekande. Klitško on nimelt lepinguliselt seotud telekanaliga RTL, Povetkin aga teise Saksa kompaniiga ARD.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles