Kriisikokkusaamine päästis Himki korvpalliklubi, streiki ei tule

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Himki mängijad (kollases) ei hakka streikima.
Himki mängijad (kollases) ei hakka streikima. Foto: SCANPIX

Moskva oblasti Himki korvpalliklubi, mis oli võlgade tõttu lagunemise äärel ja kus mängijad ähvardasid homsest streiki alustada, näib siiski pääsevat.

Täna said Moskva oblasti duumas kokku kuberner Andrei Vorobjov, Himki president Andrei Netšajev, spordiminister Oleg Žobolov, klubi peatreener Rimas Kurtinaitis ja mitme sponsori esindajad ning üle kolme tunni kestnud läbirääkimiste järel teatati, et Himki klubi jääb püsima, kirjutab Venemaa väljaanne Sport Ekspress.

Esmalt makstakse mängijatele ära võlguolev palk, seda aitavad teha uued investorid – ehitusfirma MIC ja Promsvjazbank. Teiseks läheb kontroll Himki eelarve üle täielikult kuberneri ja ministeeriumi kätte. «Tahame teada, kes kui palju raha saab ning kuidas kulud täpselt jagunevad,» lausus Vorobjov Sport Ekspressile. «Omavalitsus aitab küll seekord Himkit, aga on niisugune olukord on lubamatu ega tohi korduda!»

Mängijate palkade väljamaksmine viibib tõenäoliselt siiski veel kuu lõpuni ning selle üksikasjad pannakse paika homsel juhatuse ja pallurite vahelisel koosolekul. Selge on aga see, et kardetud streiki ei tule ja mängijad teiste klubide vahel laiali ei jookse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles