Eesti U20 hokikoondis purustas MMil Islandi 12:1

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäähoki.
Jäähoki. Foto: SCANPIX

Belgradis B-alagrupi U20 MMil osalev Eesti jäähokikoondis sai kolmanda võidu, kui Island alistati koguni 12:1, ning jätkab täiseduga.

Eesti mäng Islandi vastu pidi rikkuma vähemalt ühe seni täiseduga purjetanud meeskonna paberid sel MM -urniiril Belgradis. Viimati mängisid need maad meeste turniiril Reykjavikis (Eesti võitis 7:2), kuid noorte seisukohast oli olulisem mullukevadine U18 lahing Novi Sadis. Seal kaotas Eesti küll pealevisked 25-42, kuid võitsime mängu 7:3.

Vastastel oli kevadisest meeskonnast alles tosin mängijat, Eestil kümme. Islandi liidrid olid just sellest U18 meeskonnast välja kasvanud. Seda kõike meie treenerite kollektiiv teadis ja arvestas, lisaks oli tehtud värskeid tähelepanekuid Islandi kahest esimesest mängust ja treeningutest. Näiteks oli teada, et Islandi kaitsjad armastavad väga kergelt mängus rünnakule tõusta ja jätavad sellega meie ründajatele mõnevõrra tegutsemisruumi.

Kohtumise avavärava lõi Stanislav Gruznov, kuid vastaste ohtlikuim ründaja Björn Sigurdarson näitas seejärel oma headust, saates sel turniiril esimese litri Eesti võrku. Viigivärava järel püüdis Island hetkeks koguni initsiatiivi haarata, kuid treener Jüri Rooba kasutas ära seda, et kodumeeskonnana oli Eestil viimase vahetuse õigus ning seega mängiti 40 minutit väga täpselt viisik viisku vastu.

Sellega saadi mäng oma kontrolli alla, eriti olulised olid Eesti meeskonna teine ja kolmas värav. Esmalt realiseeris Mark Taru vähemuses jõuliselt Robert Rooba ja Silver Kerna eeltöö ning kolmandiku lõpul lõi kauni värava Jevgeni Missenjov. Söödupunkti said kirja Kevin Parras ja Rooba.

Teine kolmandik oli selle turniiri parima tasemega hoki. Mõlemad meeskonnad uisutasid ja võitlesid kõvasti, kuid väravani jõudis siiski Eesti. Stanislav Gruznov (Terna, Labzin) lõi kauni värava ja see vajutas oma pitseri Islandi meeskonnale. Kohe järgnes tabamus Artjom Gornostajevilt (Gurtovoi, Russ) - selle kolmandiku ainsaid väravaid lahutas vaid 11 sekundit!

Siiski võitles Island vapralt kolmandiku lõpuni ning paaril-kolmel korral pidi Aleksei Arno Eesti väravasuul päris korralikult pingutama. Kolmandast kolmandikust on rääkida vähe või siis väga palju - vähe tõsisest hokilahingust, palju aga Eesti meeskonna väga heast töömoraalist ning meeskonnamängust. Missenjovi (Gornostajev, Dõtskin) värav, kui mängitud oli 41:12, murdis vastase selgroo.

Eesti meeskond lõi veel 6 väravat ning neist kindlasti tasub mainida Gruznovi (Kulakov, Ljubobratets) oma - sellega viskas legendaarse jalpalliväravaküti poeg oma teise hat tricki sel turniiril! Väga olulised olid ka Ragnar-Hindrek Russi (Gurtovoi, Gornostajev) ja Mark Pungeri (Tugo) väravad - tegu oli nende noormeeste esimeste tabamustega U20 MM tasemel. Hooldemees Jaak Taru korjas kohe need litrid üles ja märgistas ning nüüd kuuluvad need just nende hokimeeste hoki memorobiilia hulka.

Väravani jõudis veel Gornostajev (Kulakov, Russ) ning kahel korral Robert Rooba. Tema väravatest üks oli soolosooritus ning teise lõi ta vastase uisupõrkest. Seetõttu ei märgitud protokolli sellele kauni eeltöö teinud Taru ja Missenjovi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles