ROKi liige: Armstrongi paljastus võib rattaspordi olümpiakavast välja kukutada

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dick Pound(vasakul) ja ROKi president Jacques Rogge.
Dick Pound(vasakul) ja ROKi president Jacques Rogge. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise olümpiakomitee liige Dick Pound lausus, et sõltuvalt Lance Armstrongi eesootava tunnistuse üksikasjadest võib ROK rattasõidu olümpiamängude kavast välja visata.

Eeskätt pidas Pound silmas võimalust, et Armstrong paljastab Rahvusvahelise Jalgrattaliidu (UCI) seotuse tema dopingutarvitamisega, eeskätt selle võimaliku varjamisega. Rahvusvahelise Antidopinguliidu (WADA) endine juht Pound leidis, et sel juhul tuleb alaga väga karmilt ümber käia.

«Rattaspordil aitab puhtaks saada vaid see, kui avastatakse – kuulge, me polegi enam olümpiaala, aga tahame olla, nii et teenime nüüd selle koha välja,» vahendab BBC Poundi sõnu. «ROK peab ise sellega tegelema, sest UCI pole just eriti kuulus dopingu vastu võitleja. Sama lugu oli mõne aasta eest tõstmisega. Kui ohjad pingule tõmmata, hakatakse järsku keerutama ja öeldakse, et ei saa ju ometi kõiki süütuid sportlasi samuti karistada,» pidas Pound karme meetmeid vajalikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles