Tevez jäi juhtimisõiguseta, kuna ei saanud politsei saadetud kirjadest aru

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Tevez
Carlos Tevez Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalliklubi Manchester City argentiinlasest ründaja Carlos Tevez jäeti pooleks aastaks juhtimisõiguseta, kuna ta ei vastanud politsei saadetud kirjadele, mis puudutasid kiiruseületamist tema nimele registreeritud autoga.

Loo teeb võrdlemisi koomiliseks see, et 2006. aastast Inglismaal elanud Tevezi kaitsja selgitas kohtus, et jalgpallur ei vastanud kirjadele seetõttu, et ta ei saanud neist täpselt aru, vahendab AP.

Probleemi tekitas see, et kirjades oli kasutatud brittide seas levinud sõna «constabulary» (konstaablijaoskond – toim), mitte aga rahvusvaheliselt tuntud sõna «police» ehk politsei.

«Ta saab aru sõnast «politsei», aga mitte keerulisematest sõnadest,» selgitas advokaat Gwyn Lewis. «Kirjad oli saatnud Cheshire’i konstaablijaoskond ja sõna «politsei» polnud mitte kuskil kirjas. See sõna, «constabulary», pole rahvusvaheliselt tuntud sõna, seetõttu tekkisidki probleemid.»

Tevez tunnistati süüdi kahel korral kiiruse ületamisest ning kuigi ta enda väitel polnud kummalgi korral roolis, võeti talt kuueks kuuks juhtimisõigus, lisaks tuleb tal maksta 1540 naelsterlingi suurune rahatrahv.

Kui kohus trahvisumma suurust arutas, teatas 28-aastase Tevezi kaitsja: «Ta on jalgpallur ja seetõttu teenib ta väga hästi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles