Tarvas noppis taas hea võidu ja toob meeskonda lisajõudu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber oma hoolealuseid õnnitlemas.
Andres Sõber oma hoolealuseid õnnitlemas. Foto: Liis Treimann

Rakvere Tarvas pole kodukamaral tunnistanud kaotust juba novembri keskpaigast saadik – eile alistasid nad Balti liiga vahegrupiturniiril kodus Kasahstani klubi Atõrau Barsõ 96:75.

Tarva peatreener Andres Sõber soovib aga võitude jada jätkata ning on valmis selle nimel meeskonda tugevdama. Eile saabus Rakverre Anthony Stewart, 205 cm pikkune ameeriklasest ääremängija. «Homme (täna – toim) on ta kell viis trennis, siis vaatame üle, mis mehega tegemist,» lausus Sõber entusiastliku häälega.

Stewart mängis üliõpilaskorvpalli kaks hooaega Kentucky ülikoolis, ent leppis seal tagasihoidliku rolliga, viimasel hooajal esindas ta Texas St.-San Marcose ülikooli ja kogus seal keskmiselt 8,2 punkti ja 5,7 lauapalli.

Sõbra teada veetis ta seejärel kaks kuud koos praeguse Tarva tagamehe Brandis Raley Rossiga Hiinas. Euroopasse sattus ta aga läbi Slovakkia. Tänavust hooaega alustas ta sealse liiga autsaideri Sviti ridades. Ta jõudis pidada seal 18 kohtumist, viskas keskmiselt 13,3 punkti ja sai kätte 7,2 lauapalli. Slovakkiast lahkumise põhjuseks olid aga klubi majanduslikud raskused.

«Selge on see, et vajame ühte meest juurde,» märkis Sõber. «Mis sellest, et ta pole päris keskmängija ja näib kõhna mehena. Peaasi, et ta mängida oskab ja lauda võtab. Vaatasin tema mängu videolindilt – tundus päris korralik.»

Stewartiga lepingu sõlmimine pole siiski veel päris kindel. Esmalt soovib Sõber veenduda tema oskustes ning seejärel peetakse veel palgaläbirääkimisi.

Kuid eile tegutses Tarvas veel ilma täienduseta ning oli esimesel poolajal Barsõga hädas. «Kartsin natuke seda mängu. Tegime vahepeal kõvasti trenni, võimalik, et meestel oli väike väsimus sees,» selgitas Sõber. «Teisel poolajal surusime aga oma mängu peale ja võtsime rutiiniga selle mängu ära.»

Tarva peatreeneri sõnul hindas mullu Barsõs pallinud Maris Laksa klubi tänavust koosseisu tugevamaks ning võit olevat seda hinnalisem. «Õnneks ei tulnud nende treenerite pingilt kõige targemaid otsuseid. Vastane mängis kuidagi uimaselt,» leidis Sõber ja tõstis oma meeskonnast esile Raley Rossi panust.

Ameeriklane tõi eile 21 punkti. Maris Laksa lisas 20, Juris Umbraško 14 ja Kaido Saks ning Reimo Tamm 12 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles