Naiste Ühisliiga kogub taas tuure

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eclexi naiskond.
Eclexi naiskond. Foto: basket.ee

Kui lätlased on juba uuel aastal naiste korvpalli Ühisliigaga algust teinud, siis Eesti naiskonnad alustavad mängudega taas sellel nädalal.

Neljapäeval võõrustab AmEst Rapla valitsevad Eesti meisternaiskonda Eclexit. Kohtumine algab kell 19.00 Sadolini Spordihoones. Esimeses ringis sai tiitlikaitsja ülekaaluka võidu 88:38.  Eclexi ridades on toimunud ka väikesed muudatused. Bulgaaria meistriliigasse lahkus liidrirolli kandnud Viive-Kai Rebane. Lisandunud on möödunud hooajal Tallinna Ülikoolis mänginud Mariel Gregor.  AmEst Rapla jätkab uuel aastal sama koosseisuga.

Reedel sõidab Tartu Ülikooli naiskond Riiga, et mängida sealse RTU/Merksi vastu. Esmasel kohtumisel tuli tartlannadel tunnistada lätlaste paremust 56:102. Tartu ridades uuel aastal muudatusi ei ole toimunud. Mäng algab kell 19.00 ja online statistikat on võimalik jälgida siit: www.basket.lv.

Laupäeval on oodata põnevaid lahinguid nii Tallinnas kui Raplas. Kell 17.00 võõrustab Tallinna Ülikool kodusaalis Riia TTT naiskonda. Tallinna naiskond sai küll viimasel kohtumisel Riias suure kaotuse 109:42, kuid on pärast seda oma ridu tugevdanud kahe Eesti koondislase Valeria Kasti ja Kerttu Jallai ning ameeriklase Ashley Wallace´i näol. Samuti ei osalenud kohtumisel Riias võistkonna üks liidritest Pirgit Püü. Tallinna Ülikooli naiskonnast on lahkunud Soome meistriliigasse Rosemary Rits.

Rapla Sadolini Spordihoones lähevad kell 19.00 vastamisi AmEst Rapla ja Riia TTT juuniorid. Esimeses ringis sai Rapla naiskond võõrsil vaid 7-punktilise kaotuse tulemusega 72:65.

Pühapäeval toimub esimene mäng AmEst Rapla ja Riia TTT vahel algusega kell 11.00 Raplas. Viimane omavaheline kohtumine lõppes tulemusega 112:54 lätlaste kasuks.

Teine kohtumine toimub Tallinnas kell 11.30 Tallinna Ülikooli ja Riia TTT juuniorite vahel. Esimeses ringis sai Tallinna Ülikool valusa 2-punktilise kaotuse 69:71.

Audentese SG/Noortekoondis alustab uut aastat 24.jaanuaril kodusaalis AmEst Rapla vastu.

Eesti ja Läti Ühisliigat juhib täiseduga SK Cesise naiskond. Eclex hoiab 1 kaotuse ja 10 võiduga 2. kohta. Tallinna Ülikoolil on 5 võitu ja 6 kaotust. Audentese SG/Noortekoondisel 4 võitu ja 7 kaotust. AmEst Rapla on saanud 2 võitu ja 9 kaotust. Tartu Ülikoolil on seni kõik kaotused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles