USADA eksjuht: Armstrong valetab jätkuvalt annetuste kohta

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong.
Lance Armstrong. Foto: SCANPIX

USA antidopinguagentuuri (USADA) endine tegevjuht Terry Madden kinnitas, et Lance Armstrong valetas, kui ütles Oprah Winfrey’ saates, nagu poleks ta kunagi USADAle annetusi teinud.

USADA praegune juht Travis Tygart väidab, et üks Armstrongi esindaja pakkus agentuurile umbes 250 000 dollari suurust summat. Madden lausus ESPNile antud intervjuus, et mäletab seda seika selgelt.

«Travise kontorist minu omasse tulekuks kulub umbes viis sekundit. Ta teavitas mind ja me lükkasime selle pakkumise otsekohe tagasi,» sõnas Madden. «Käskisin tal Armstrongi esindajale öelda, et meie eetilised põhimõtted ei luba vastu võtta annetust mitte kelleltki, keda me oleme juba testinud või võime tulevikus testida. Hiljem teavitasime ka juhatust ja nad kinnitasid, et tegime õige otsuse.»

Madden, kes on ametilt jurist, ütles, et tal pole aimugi, kas Armstrong raha pakkumisest tol hetkel teadlik oli, kuid nimetas Armstrongi kommentaare järjekordseks isiklikuks rünnakuks Tygarti ja USADA vastu. Kui Oprah Armstrongilt küsis, kas väide annetusest vastab tõele, ütles Armstrong: «Ei, see pole tõsi.»

Lisaks märkis Armstrong, et väidetavast pakkumisest polnud sõnagi USADA 1000-leheküljelises raportis, mis käsitles detailselt ameeriklase dopingutarvitamist. «Seal oli kõik olemas, miks siis seda polnud? Päris suur lugu ju. Oprah, see ei vasta tõele,» ütles Armstrong, kes enda sõnul küsis kõigilt oma meeskonnaliikmetelt üle, kas keegi on sellise pakkumise teinud. «250 000 dollarit on päris suur raha. Ma oleksin teadnud, sõnas ta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles